Comandantul jandarmilor gălăţeni este noul şef al Jandarmeriei Române!

Comandantul jandarmilor gălăţeni este noul şef al Jandarmeriei Române!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Schimbare de gardă la vârful Jandarmeriei Române! Începând de marţi după amiază, noul şef al structurii este colonelul Mircea Olaru, cel care a condus în ultimii trei ani Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi. Ofiţerul, recent întors dintr-o misiune extrem de dificilă din Afganistan, are la activ numeroase alte misiuni în teatrele de conflict de pe glob, dar şi experienţa de şef al Jandarmeriei Harghita, pe care a condus-o înainte să vină la Galaţi în mai 2009. Olaru l-a înlocuit astfel pe generalul maior Gavrilă Pop, care a fost numit la vârful Jandarmeriei Române în luna mai a acestui an.

"Este adevărat că am fost numit în funcţia de inspector general. Am primit oferta şi am acceptat-o. A fost simplu", ne-a declarat marţi colonelul Mircea Olaru. Conducerea IJJ Galaţi va fi preluată de adjunctul colonelului Olaru, locotenent colonelul Dănuţ Vasilică.

Colonelul Mircea Olaru s-a născut în 1966 în comuna Nicoreşti şi a absolvit cursurile de lungă durată a nu mai puţin de trei instituţii cu caracter militar, respectiv Şcoala Militară de Ofiţeri Activi ”Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, Facultatea Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare şi Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie ”Al.I.Cuza”.

Totodată, şi-a desăvârşit pregăritea profesională printr-o serie de studii postuniversitare, din care enumerăm un curs de operaţii multinaţionale - interarme al The Pf.P. Regional Training Center Bucharest, un curs de Poliţie specială O.N.U şi unul de management. În perioada 2006-2007 a fost comandantul Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române dislocat în teatrul de operaţii din Provincia Kosovo.

Citit 7594 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2012 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.