Gara CFR, cuibuşor de...chiulangii! Vezi câţi elevi au fost culeşi din barul staţiei în numai câteva ore

Gara CFR, cuibuşor de...chiulangii! Vezi câţi elevi au fost culeşi din barul staţiei în numai câteva ore
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fuga de la chinuitoarea oră de mate sau de la vreun "neimportant" curs de geografie nu mai este o problemă pentru liceenii gălăţeni care caută un loc de refugiu departe de ochii profesorilor sau ai vreunui părinte. Decât să piardă vremea în barurile din preajma unităţilor de învăţământ, de unde au fost nu o dată puşi pe fugă de poliţie, zeci de adolescenţi îşi găsesc refugiul în Gara CFR, loc discret, unde au puţine şanse să fie deranjaţi de vreun adult cunoscut şi iscoditor.

Socializare la bar

Vinerea este ziua în care elevii se pregătesc conştiincios, dar nu punând mâna pe carte, ci pentru weekend. Cel mai eficient antrenament este fugitul de la şcoală în compania colegilor şi petrecerea câtorva ore cu o gustare, un suc sau, de ce nu, o bere dinainte. Au constatat-o poliţiştii care au descins într-o astfel de zi în staţia CFR Galaţi. Nu mai puţin de 24 de chiulangii de la patru licee din oraş au fost depistaţi în timp ce pierdeau timpul.

"Minorii identificaţi în Gara CFR Galaţi erau de la unităţile şcolare "Paul Dimo", "Traian Vuia", "Anghel Saligny" sau Liceul de Marină, trei sferturi din grup fiind format din băieţi. Pe doi i-am depistat consumând băuturi alcoolice", ne-a precizat cms. Ştefan Constandache, şeful Biroului Poliţiei Transporturi Galaţi.

Unul dintre adolescenţi a încercat să scape ca prin urechile acului, dându-şi un alt nume decât cel real. Încercarea l-a costat destul de scump, pentru că poliţiştii au aflat că minte şi l-au amendat cu 50 de lei. Restul pârghiilor împotriva elevilor care îşi petrec timpul destinat studiului în alte locuri decât la clase cad în sarcina conduceriii unităţilor de învăţământ.

Citit 1856 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2012 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.