Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Fuga de la chinuitoarea oră de mate sau de la vreun "neimportant" curs de geografie nu mai este o problemă pentru liceenii gălăţeni care caută un loc de refugiu departe de ochii profesorilor sau ai vreunui părinte. Decât să piardă vremea în barurile din preajma unităţilor de învăţământ, de unde au fost nu o dată puşi pe fugă de poliţie, zeci de adolescenţi îşi găsesc refugiul în Gara CFR, loc discret, unde au puţine şanse să fie deranjaţi de vreun adult cunoscut şi iscoditor.

Socializare la bar
Vinerea este ziua în care elevii se pregătesc conştiincios, dar nu punând mâna pe carte, ci pentru weekend. Cel mai eficient antrenament este fugitul de la şcoală în compania colegilor şi petrecerea câtorva ore cu o gustare, un suc sau, de ce nu, o bere dinainte. Au constatat-o poliţiştii care au descins într-o astfel de zi în staţia CFR Galaţi. Nu mai puţin de 24 de chiulangii de la patru licee din oraş au fost depistaţi în timp ce pierdeau timpul.
"Minorii identificaţi în Gara CFR Galaţi erau de la unităţile şcolare "Paul Dimo", "Traian Vuia", "Anghel Saligny" sau Liceul de Marină, trei sferturi din grup fiind format din băieţi. Pe doi i-am depistat consumând băuturi alcoolice", ne-a precizat cms. Ştefan Constandache, şeful Biroului Poliţiei Transporturi Galaţi.
Unul dintre adolescenţi a încercat să scape ca prin urechile acului, dându-şi un alt nume decât cel real. Încercarea l-a costat destul de scump, pentru că poliţiştii au aflat că minte şi l-au amendat cu 50 de lei. Restul pârghiilor împotriva elevilor care îşi petrec timpul destinat studiului în alte locuri decât la clase cad în sarcina conduceriii unităţilor de învăţământ.

Citit 1638 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2012 15:33

3 comentarii

 • postat de gigi Luni, 29 Octombrie 2012 16:39 Link la comentariu
  0
  0

  Abandonul scolar are ca si rezultat aparitia unor specimene asemenea lui BOBO ( cel care a scris un comentariu alaturat) . ......oricat ar citi astfel de articole , nu ar intelege nimic !

  Raportează
 • postat de Persuader/usa Luni, 29 Octombrie 2012 09:03 Link la comentariu
  0
  0

  In State se face la fel , doar ca sunt chemati pe loc parintii sa-si ridice podoabele , si nu profesorii.

  Raportează
 • postat de Bobo Luni, 29 Octombrie 2012 00:27 Link la comentariu
  0
  0

  Sa inteleg, ca politistii, au terminat de solutionat, toate infractiunile care se fac in acest oras si acum si au gasit un nou "job".?......Pai ce sa mai invete elevii, cand vad ca vecinul sau cunoscutul, desi nu a terminat nici 8 clase, vine cu limuzina si se plimba cu vagabonade, si duce viata buna...Cu ce te mai ajute scoala pe tine....cand sistemul de invatamant e daramat! Ce viitor iti mai ofera sau ce viitor iti mai cladesti tu, cu liceul sau facultatea? Niciunul...........locurile de munca, sunt dezastruoase.........in cea mai mare parte!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.