Deputatul PD-L Mihail Boldea cere demisia de onoare a primarului!

Deputatul PD-L Mihail Boldea cere demisia de onoare a primarului!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PD-L Mihail Boldea (foto) a cerut public, miercuri, demisia de onoare a edilului şef al Galaţiului, Dumitru Nicolae.

Boldea a spus că la Tribunalul Bucureşti se află un proces intentat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici prin care se cere anularea tuturor actelor semnate de către Eleonora Marin în calitate de arhitect-şef al Galaţiului, din 2006 şi până în decembrie 2008.

Deputatul susţine că oraşul se află în pragul catastrofei şi al falimentului, pentru că vor fi anulate aproximativ  6.000 de acte administrative (certificate de urbanism, autorizaţii de construire şi demolare), iar Primăria va trebui să restituie 5 milioane de euro.

„Un prejudiciu grav în condiţiile în care securitatea sistemului civil al construcţiei imobilelor este pusă în pericol de acest primar, Dumitru Nicolae, care este antilegalist, un primar despotic, un primar pentru care legea nu există. V-am semnalat această situaţie încă de anul trecut, când Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a făcut un raport prin care se spune clar că dispoziţia prin care Marin Eleonora este numită arhitect-şef este ilegală şi recomandă încetarea urgentă a contractului individual de muncă al dnei Marin Eleonora.

Marin Eleonora a fost funcţionar public, a ieşit la pensie, şi potrivit legii funcţionarilor publici, nu mai are voie să se angajeze ca funcţionar public. Primarul Dumitru Nicolae a  numit-o prin dispoziţia sa, cu încălcarea legii”, a spus Boldea.

Ca avocat, politicianul declară că a avut un proces pe această temă şi Tribunalul Galaţi a anulat o autorizaţie de construire semnată de Marin.

„Ce se întâmplă cu cei care au construit imobile. Selgros, Real au cheltuit câteva miliarde bune pentru a obţine autorizaţiile. Primarul Dumitru Nicolae ar trebui să-şi prezinte demisia de onoare în condiţiile în care chiar Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a constatat ilegalităţile care persistă.

Cine suportă cele cinci, şase milioane de euro care vor trebui restituite, faptul că aceşti oameni vor trebui să intre în legalitate şi să plătească iar taxe. Cine suportă faptul că Marin Eleonora din 2006 a primit un salariu din bani publici?”, a declarat Boldea, precizând că procesul este abia la primul termen, nu există încă o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

Dat fiind că primarul Nicolae este liderul organizaţiei municipale a PSD Galaţi, atacul lui Boldea ar putea fi catalogat ca o încălcare a protocolului naţional între PSD şi PD-L, ce interzice atacurile între cele două partide.

Mihail Boldea susţine însă că nu a încălcat nimic: „Conform protocolului, nu am făcut nicio referire la PSD. L-am atacat pe Dumitru Nicolae pentru funcţia publică pe care o deţine. PD-L este în opoziţie în judeţul Galaţi, respect protocolul coaliţiei şi nu am spus primarul PSD, ci primarul Dumitru Nicolae”, a punctat deputatul.

Precizăm că am încercat în repetate rânduri să obţinem un punct de vedere al primarului Dumitru Nicolae sau al purtătoarei de cuvânt, Nicoleta Manole, vizavi de aceste acuzaţii, mai ales că ele sunt făcute în timp ce cauza se află pe rol, dar nu am reuşit.

Citit 1313 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.