Sătul de viaţă, la doar 20 de ani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici n-a ajuns bine la vârsta maturităţii şi a încercat deja, de mai multe ori, să se sinucidă. Este poveste tristă a unui tânăr pe care personalul Spitalului de Urgenţă l-a recunoscut, când a fost adus în stare gravă, deşi el nu avea acte de identitate asupra sa. 

„S-a internat, în comă, un tânăr, în jurul vârstei de 20 de ani, fără acte, dar cunoscut. Cauza - o tentativă repetată de suicid. A luat un medicament psihotrop – amitriptilină, extrem de periculos în caz de supradozare, pentru a-şi curma viaţa.

Sinuciderea este o boală psihică care se constituie urgenţă maximă. Toţi cei aflaţi în faţa unor potenţiali sinucigaşi trebuie să reacţioneze prompt, să-i alerteze pe cei implicaţi, familie, organe medicale.

Sigur că, de multe ori, sinucigaşii sunt nişte indivizi aflaţi în criză psihică, oameni care vor să demonstreze ceva, dar  există şi sinucigaşi cărora li se modifică o substanţă chimică la nivelul creierului – serotonina.

Ei reprezintă o urgenţă medicală, cu o  bază biochimică de modificare a comportamentului care trebuie percepută de toţi ca o urgenţă maximă şi trebuie alertat tot sistemul de prevenire”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Citit 973 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.