VIDEO Îmbrânceală la instanţă între fiul lui Florin Pâslaru şi reprezentanta ANI
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

VIDEO Îmbrânceală la instanţă între fiul lui Florin Pâslaru şi reprezentanta ANI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doruleţ Resmeriţă şi avocata Elenina Nicuţ au formulat o contestaţie în anulare a deciziei date de magistraţii Curţii de Apel Galaţi cu privire la dreptul de a candida al lui Florin Pâslaru. Contestaţia a avut termen ieri la Curtea de Apel, unde s-a dispus suspendarea judecăţii. „La dosar s-a primit o cerere de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care se solicită suspendarea judecăţii până când se va discuta cererea de strămutare a dosarului formulată de reprezentanţii ANI la Curtea Supremă. Cererea de strămutare are termen pe 1 martie 2013 la Înalta Curte. Până atunci, judecarea contestaţiei în anulare este suspendată”, ne-a explicat Marcian Istrate, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi. Reprezentanţii ANI intenţionează să ceară schimbarea termenului de judecată astfel încât cererea de strămutare să se judece cât mai repede.

Incident cu filmatul interzis

La finalul procesului, pe holurile instanţei de judecată a avut loc şi un incident în care au fost implicate reprezentanta ANI, avocata argeşeană Elenina Nicuţ şi avocata Domnica Toader. „Stăteam de vorbă cu cele două doamne. Eram pe o bancă în incinta Palatului de Justiţie. La un moment dat, reprezentanta ANI a observat că suntem filmate. Dumneaei i-a cerut explicaţii băiatului care filma cu telefonul şi i-a explicat acestuia că nu are voie să o filmeze, ea fiind funcţionar public. Am cerut ajutorul jandarmilor, pentru că băiatul respectiv nu a vrut să renunţe la filmat. Imediat ce au ajuns jandarmii, băiatul şi încă un bărbat, care îl însoţea, ne-au împins pe toţi pentru a-şi face loc să fugă. Ulterior am aflat că cel care filma era băiatul lui Florin Pâslaru. Celălalt bărbat am înţeles că era şoferul. Nu a păţit nimeni nimic, dar reprezentanta ANI a depus o plângere la Curtea de Apel şi a cerut ca înregistrările camerelor de supraveghere să fie păstrate. A plecat de la instanţă la IPJ, pentru a depune şi acolo o plângere”, ne-a povestit avocata Domnica Toader.

De cealaltă parte a baricadei

De partea cealaltă, deputatul Florin Pâslaru susţine că fiul său a fost agresat de avocata Domnica Toader şi de reprezentanta ANI. „După ce am ieşit din proces, am vorbit cu domnul Resmeriţă, le-am salutat pe doamna de la ANI şi pe doamna din Argeş şi apoi am plecat. Băiatul meu a mai rămas acolo cu avocatul. La un moment dat, băiatul meu a rămas pe hol să aştepte avocatul şi se juca la telefon, cum fac tinerii, iar doamna avocat Toader a venit şi l-a acuzat că filmează. A tras de haina băiatului meu, până a rupt-o, din câte mi-a zis el. A venit avocatul, a început să tragă şi de el şi până la urmă au venit şi jandarmii. Din câte am auzit, doamna Toader a făcut plângere penală împotiva fiului meu şi, dacă e aşa, cel mai probabil vom face şi noi o plângere pentru că nu e normal să se întâmple aşa ceva», ne-a declarat Florin Pâslaru.

Deputatul susţine că va cere şi el înregistrările de pe camerele de supraveghere pentru a elucida incidentul petrecut ieri pe holurile instanţei de judecată.

(Teodora Miron, Nicoleta Onofrei)

Citit 4265 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2012 14:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.