EXCLUSIVITATE VL - Cătălin Chelu respinge acuzaţiile DIICOT

EXCLUSIVITATE VL - Cătălin Chelu respinge acuzaţiile DIICOT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce  miercuri a stat mai bine de opt ore la sediul DIICOT Bucureşti, omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu a plecat acasă fără să primească vreo interdicţie din partea procurorilor. L-am contactat, ieri, pentru a afla mai multe informaţii despre acuzaţiile care i se aduc. „Am fost şocat când am văzut în presă despre ce este vorba. Am stat opt ore la parchet şi am fost întrebat numai bazaconii. M-au întrebat chiar şi de ce s-a întâmplat în trecut la Plase Pescăreşti. I-am rugat să îmi pună întrebări punctuale, dar mi-au spus că nu se poate aşa. Mi-au spus şi despre infracţiunile pe care le-au amintit în comunicat. Mă crucesc când văd cum se face justiţie la noi în ţară. Dacă e vorba despre un prejudiciu de 20 de milioane de euro, de ce nu m-au arestat? Probabil nu aveau probe pentru a susţine asta în faţa unui judecător. Vorbeau despre nişte acţiuni petrecute în 2003. De ce m-au chemat abia acum?”, se întreabă omul de afaceri.

„Le-am spus să facă o expertiză”

Cătălin Chelu susţine că niciuna din infracţiunile care i s-au adus la cunoştinţă nu stă în picioare. Ba mai mult, omul de afaceri recunoaşte că a înfiinţat mai multe societăţi pe care le-a folosit în cumpărarea acţiunilor de la SIF-uri. „Le-am explicat procurorilor că am înfiinţat mai multe societăţi pentru că o singură persoană nu putea cumpăra mai mult de 0,1 la sută din acţiunile de la SIF. Nu am făcut nimic ilegal. Au venit mai mulţi inspectori fiscali, care au verificat acest lucruri şi nu au găsit nimic ilegal. Nu înţeleg de ce se aduce acum în discuţie acest aspect. Le-am sugerat procurorilor să facă o expertiză, cu un om pe care îl numesc ei, la toate societăţile pe care susţin ei că le-am prejudiciat. M-au mai întrebat şi despre majorările de capital făcute la diferite firme aflate fie pe numele meu, fie pe numele cunoscuţilor mei. Au crezut probabil că eu am pus oamenii să săvârşească infracţiunile. Le-am explicat anchetatorilor ceea ce orice analist financiar ştie. Repet, întrebările pe care mi le-au pus nu au nicio legătură cu ceea ce a apărut în comunicatul de presă”, susţine Cătălin Chelu.

„Am obţinut bani şi satisfacţii”

Acuzat că a prejudiciat statul cu 20 de milioane de euro, omul de afaceri gălăţean infirmă toate acuzaţiile care i se aduc. „La vremea respectivă am făcut bani şi am avut şi satisfacţii. Acum însă toate acuzaţiile lor mă distrug ca om de afaceri. Nu pot să cred ce se întâmplă. Nu înţeleg cum se face justiţie”, afirmă Chelu.

După ore lungi de audieri, procurorii i-au spus lui Cătălin Chelu că va mai fi chemat şi altă dată la parchet pentru a da declaraţii în acest dosar.

Citit 2364 ori Ultima modificare Joi, 01 Noiembrie 2012 22:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.