Protest Cartel Alfa miercuri, în faţa sediului Prefecturii
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Protest Cartel Alfa miercuri, în faţa sediului Prefecturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membrii filialei locale a confederaţiei sindicale Cartel Alfa vor ieşi în stradă miercuri, 14 noiembrie, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate care au împins România şi Europa către “grave dezechilibre şi injustiţie socială”.

“Criza nu ar trebui să fie un pretext pentru inacceptabile sacrificii impuse populaţiei în numele unei aşa zise solidarităţi sociale, în condiţiile în care responsabilitatea pentru producerea ei nu le revine cetăţenilor”, susţine Cartel Alfa.

Protestul, care va avea loc între orele 13.00 şi 14.00 pe platoul din faţa sediului Prefecturii, se înscrie în seria de acţiuni organizate simultan de către organizaţiile sindicale de pe continent pe 14 noiembrie 2012, declarată Ziua de acţiune şi solidaritate sindicală în Europa.

Protestatarii de la Galaţi vor milita, între altele, pentru protecţie socială şi dialog social. “Manifestăm pentru modificarea Legii Dialogului Social, conform proiectului propus de partenerii sociali, un dialog social transparent cu partenerii sociali, slujbe de calitate şi stabile, garanţia unui salariu decent, protecţie socială, păstrarea puterii de cumpărare, servicii publice şi sociale de calitate şi accesibile tuturor şi combaterea evaziunii fiscal”, se arată în nota de protest semnată de preşedintele filialei locale a confederaţiei sindicale Cartel Alfa, Romică Gîrneaţă.

Citit 1251 ori Ultima modificare Luni, 12 Noiembrie 2012 13:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.