Atacuri în serie la infrastructura feroviară! Vezi cum au pus patru puşti în pericol circulaţia trenurilor

Atacuri în serie la infrastructura feroviară! Vezi cum au pus patru puşti în pericol circulaţia trenurilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adolescenţii distrugeau filtrele de cale, pentru a vinde cuprul şi metalul


Cinci lovituri, dintre care patru date numai în ultima săptămână, soldate cu pagube de circa 75.000 de lei. Este, pe scurt, activitatea a patru puşti din Tudor Vladimirescu, reţinuţi zilele trecute de poliţiştii de la Transporturi. Adolescenţii, cu vârste de 15, 16 şi respectiv 18 ani, au intrat în vizorul oamenilor legii, după ce, în rânduri repetate, două dulapuri SCB de la Tudor Vladimirescu şi Vameş au fost sparte în serie. Nu mai puţin de 20 de filtre de cale, care servesc la transmiterea semnalului de pe şine la panourile de comandă ale impiegatului, au fost smulse în decursul mai multor nopţi, fapt care a provocat grave perturbări în ritmul de circulaţie a trenurilor pe porţiunea respectivă. Hoţii au fost prinşi în flagrant, poliţiştii fiind nevoiţi să facă uz de armă. 

"Deschideau dulapurile prin forţarea uşilor cu anumite instrumente, după care, prin smulgere, rupeau cele patru cutii cu filtre pe care le demontau. Cuprul de pe bobine îl vindeau separat, iar metalul separat", explică ag. pr. Ciprian Condrache.
Paguba pe care cei patru au făcut-o, prin cele cinci furturi comise în total, se ridică la 75.000 de lei, iar prejudiciul nu a putut fi, deocamdată recuperat. CFR-ul a rămas cu paguba, find nevoită să înlocuiască, pe propria cheltuială, filtrele furate.
"Acele dulapuri SCB conţin patru filtre de cale ce dirijează traficul feroviar, importanţa lor fiind primordială. Furtul unor asemenea piese duce la o circulaţie cu restricţii a trenurilor, astfel încât acestea trebuie să circule cu până la 20 km la oră", subliniază cms. Ştefan Constandache, şeful Biroului Poliţiei Transporturi Galaţi. 
Cei patru hoţi sunt cercetaţi acum în libertate pentru furt calificat.

Citit 1670 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 10:52

6 comentarii

 • postat de puia
  Duminică, 18 Noiembrie 2012 18:55
  asemenea jigodii ar trebui executate public si aduse de fata si boraturile care le au procreat erau buni aia din ss care impuscau cu gramada asemenea imputiti !p
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Duminică, 18 Noiembrie 2012 13:47
  atat timp cat centrele de colectare fier vechi primesc de la persoane fizice se va fura tot ce se poate in tara asta. Aceste centre trebuiesc scoase in afara legii. Astept ca Vaita Libera sa intre pe acest fagas. Fierul vechi e o problema nationala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de haiducul
  Duminică, 18 Noiembrie 2012 11:10
  eu ma intreb oare cand poporul roman se va DESTEPTA DIN SOMNUL CEL DE MOARTE .....defapt un popor care tace, comenteaza pe la colturi s-au pe net, iar acasa stau sub pat de frica este un popor mort!!
  suntem destinati sclaviei si batjocoriti de hoti judecatori, avocati, si toate institutiile statului care nu iau atitudine la cazuri grave sau mai putin grave de toate felurile.....
  In Romania nu functioneaza nimic.....degeaba se bat guvernantii in piept ca este OK dar defapt noi suntem pe dos adica KO!
  0
  0
  Raportează
 • postat de atamanu
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 15:30
  Pustii...P-Ulii.... Legati cu sarma ghimpata de traverse si cu capatana pe sina. Gunoaiele astea maine ucid o baba noaptea in casa ei, pentru 10 lei. Ne mai revoltam fata de comportamentul " somalezilor''. Tara de milogi si asistati sociali....Poate da Domnul si ajunge KKrau presedinte si declara razboi americii...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 14:07
  Completez... Spun multi cretini ca ,,vai, e saracie, nu are ce sa manance si fura siliti de nevoi"....Priviti la mecla jigodiei din poza. Priviti atenti la mufa acestui ordinar imputit: geaca de zeci de lei ( sute de mii in lei vechi) curata si ingrijita ori nu ponosita, cercel in ureche. Asta este SARAC???? Asta este AMARAT?? Hai...sa fim seriosi... Tot astia devasteaza si scaunele din autobuzele noi!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu-gabriel
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 14:03
  Im pastele mamii lor de rapanosi juvenili. Meritau impuscati in cap, direct! Daca deraia un tren din cauza acestor ipochimene si mureau oameni, zeci de oameni nevinovati??? Sincer,...avem niste legi in Romania asta,....de tot rahatul...Pentru asta, in Japonia risti pedeapsa cu moartea. De-aia zic, astia merita parnaie pana le creste barba in pamant!!! Cat priveste ma-sa si ta-su,...din pleava si drojdie ce poate iesi???? Boasca, husti-alcoolic si tarata bahica!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.