Opt ani de medicină de urgenţă la Spitalul Militar din Galaţi

Opt ani de medicină de urgenţă la Spitalul Militar din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Elevii din Cavadineşti şi Găneşti vor primi cărţi şcolare şi materiale de igienă personală

Două motive distincte au stat la baza evenimentului organizat vineri seara, de la ora 18,00, pe holurile Compartimentului Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalul Militar „Aristide Serfioti” Galaţi. S-a sărbătorit, în primul rând, împlinirea a trei ani de când CPU a primit acreditarea pentru desfăşurarea activităţilor specifice medicinei de urgenţă şi opt ani de la înfiinţarea secţiei. Totodată, voluntarii din cadrul Asociaţiei „Suport medical activ” au marcat campania, începută în luna iunie a acestui an, „Ajută un copil să crească sănătos”. „Deşi Compartimentul Primiri Urgenţe funcţionează de opt ani de zile, acreditarea am primit-o în urmă cu trei ani. Credem că în tot acest timp ne-am desfăşurat activitatea medicală după cele mai înalte standarde”, a explicat medicul primar dr. Marcela Dragomir, unul dintre organizatorii evenimentului.

După slujba de deschidere, mai mulţi elevi ai Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi au susţinut scurte momente artistice în faţa invitaţilor. De la balet, trecând prin melodii japoneze în interpretare de chitară, şi până la piese interpretate la diverse instrumente de suflat, invitaţii au fost purtaţi prin mai multe secole de muzică. În plus, elevii claselor de arte plastice ale Liceului de Arte au expus, în Compartimentul Primiri Urgenţe, tablouri care vor rămâne aici timp de o lună.

„Ajută un copil să crească sănătos”

Spre jumătatea lunii decembrie, membrii Asociaţiei „Suport medical activ” vor desfăşura a doua parte a campaniei „Ajută un copil să crească sănătos". "Voluntarii vor merge la şcolile din comunele Cavadineşti şi Găneşti şi vor ţine elevilor de aici lecţii de educaţie sanitară. Campania are şi un caracter umanitar, deoarece vor fi distribuite produse de igienă personală elevilor. De asemenea, vor fi şi donaţii de carte şcolară. Prima etapă a campaniei s-a desfăşurat în comunele Buciumeni şi Poiana, la care s-au alăturat şi şcolile din Hânţeşti şi Vişina. În total, vor fi donate 1.600 de volume: 1.200 strânse de noi şi 400 donate de ziarul "Viaţa liberă"", adaugă dr. Dragomir.

 

Citit 2672 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2012 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.