Atacuri în serie de 1 Decembrie! Focuri de armă la Prefectura judeţului Galaţi (FOTO)

Atacuri în serie de 1 Decembrie! Focuri de armă la Prefectura judeţului Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rafale de armă urmate de sirenele autospecialelor pompierilor şi ale ambulanţei au zgâlţâit, sâmbătă, din temelii liniştea centrului oraşului, iar un nor greu de fum, degajat de două autoturisme în flăcări, a înecat Palatul Prefecturii. Ce s-a întâmplat? Procurorul general al Republicii Moldova, prezent la Galaţi, la manifestările dedicate Zilei Naţionale, aflate în desfăşurare pe esplanada Prefecturii, a fost ţinta unui atac armat. Din fericire, oficialul basarabean a scăpat cu bine, agresorul lui fiind pus la pământ, dar un transport de valori a fost atacat, pe strada Domnească, de mai mulţi indivizi înarmaţi. Forţele Jandarmeriei au reuşit să intercepteze maşina cu suspecţi şi să imobilizeze atacatorii, dar unul dintre infractori, înarmat, a reuşit să se ascundă în sediul Prefecturii. Pentru capturarea lui, doi jandarmi au coborât în rapel de pe clădirea Palatului Administrativ şi, cu sprijinul colegilor, au reuşit prinderea individului.

Când părea că lucrurile se mai liniştiseră, din mulţimea de gălăţeni care asista la ceremoniile de 1 Decembrie, trei indivizi mascaţi au luat ostatic o persoană oficială şi au urcat-o cu forţa într-o maşină. Trei autospeciale ale Poliţiei, dintre care două ale Serviciului pentru Acţiuni speciale, au pornit în urmărirea lor, reuşind, în dreptul Prefecturii, să blocheze autoturismul suspect. Din cauza impactului produs între maşini, unul dintre suspecţi a rămas încarcerat, pentru eliberarea lui fiind necesară intervenţia echipajelor SMURD şi a autospecialei de descarcerare. Paramedicii au reuşit să extragă victima, dar, din cauza scurgerilor de combustibil şi a unei ţigări aprinse aruncate din neglijenţă, cele două autoturisme avariate au luat foc. Două autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au reuşit lichidarea incendiului. Cele trei momente demne de un thriller au fost doar exerciţii demonstrative de intervenţie în situaţii speciale oferite de Serviciul de Intervenţie Rapidă, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – SMURD. Trebuie să aflaţi, însă, că ultima situaţie tactică prezentată a fost cât se poate de reală, şi s-a petrecut în anul 2002!

„Vinovat” pentru toată această desfăşurare impresionantă de forţe şi pentru momentele unice la care au asistat mii de gălăţeni, a fost prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, Instituţia Prefectului fiind cea care a organizat în acest mod inedit manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

Dacă toate situaţiile pline de adrenalină s-au rezolvat cu brio, pentru organizatori cel mai greu a fost să ţină în siguranţă spectatorii dornici să nu rateze nimic! Mulţimea – printre care numeroşi copii cu steguleţe tricolore în mâini - a aplaudat cu entuziasm parada militară şi parada mijloacelor tehnice de intervenţie care a pus punct manifestărilor.  Mai trebuie spus că evenimentul ar fi meritat, totuşi, o sonorizare mai bună...

Citit 4117 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.