Fiecare sărbătoare are scandalagiii ei! Vezi cu ce amenzi s-au ales turbulenţii de la Zilele Galaţiului

Fiecare sărbătoare are scandalagiii ei! Vezi cu ce amenzi s-au ales turbulenţii de la Zilele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serbările care au mobilizat întreaga suflare a oraşului la finele săptămânii trecute nu au fost lipsite de situaţii care au determinat forţele de ordine să aplice legea. Printre miile de gălăţeni care au ieşit pe străzi de zilele oraşului, dar şi de Ziua Naţională s-au găsit destui care să facă notă discordantă, provocând situaţii conflictuale, cerşind sau deranjându-i, în orice fel, pe ceilalţi participanţi la serbările publice.

Structura cea mai prezentă din punct de vedere numeric în stradă, respectiv Jandarmeria Galaţi, a avut de furcă cu cei pe care vinul fiert sau berea i-au împins nu la bună dispoziţie, ci la încălcarea legilor. Astfel, în cele 74 de misiuni executate de circa 100 de jandarmi, au fost aplicate 39 de sancţiuni, dintre care 25 au fost amenzi cu o valoare totală de 4.450 lei, iar restul de 14, avertismente.

"Jandarmii gălăţeni au aplicat sancţiuni pentru sâvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, pentru cerşetorie, pentru consumul de băuturi alcoolice în locurile publice decât cele special amenajate, pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, ori pentru tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă", a punctat cpt. Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Citit 1707 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2012 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.