Tâlhărie ca în filmele de groază! Legaţi cu sârmă şi bătuţi cu securea pentru 300 de euro

Tâlhărie ca în filmele de groază! Legaţi cu sârmă şi bătuţi cu securea pentru 300 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi soţi din comuna Griviţa au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost atacaţi în propria locuinţă de nişte indivizi puşi pe jaf * Poliţiştii criminalişti sunt acum în alertă şi caută probe care să îi conducă cât mai repede la făptaşi


Clipe de coşmar pentru doi localnici, soţ şi soţie, din comuna Griviţa. Luni seara, bărbatul, de 67 de ani, şi femeia, cu trei ani mai tânără, au fost atacaţi de doi indivizi în propria casă, în timp ce se pregăteau de culcare. Luaţi prin surprindere, cei doi bătrâni au fost bătuţi minute în şir, legaţi şi chinuiţi de hoţii care vroiau bani. "Pe la 8 jumătate ne-am trezit cu doi inşi în casă. Ne-au spart uşa de la intrare. Ne-au bătut şi pe mine şi pe soţ, cu securea. Vroiau bani. Aveau feţele înfăşurate cu fulare. Mi-au scos verigheta din mână, mi-au luat cerceii, un lanţ de pe geam şi ne-au bătut cât au vrut ei. Au găsit 300 de euro pe care îi aveam că am vândut un porc şi îmi trimisese şi nepoata din Spania. Îi ţineam sub pat", susţine Tudora Cormuş.

Femeia şi soţul ei n-au putut fugi din mâinile agresorilor ca să ceară ajutor, pentru că hoţii i-au legat fedeleş, timp în care au scotocit în toată casa. "Ne-au legat cu sârmă de picioare, de mâini. După ce au fugit, ne-am suit, aşa cum am putut, în pod şi am căutat să strigăm la vecini, dar nu ne-au auzit. După ce ne-am dat jos din pod, am ieşit pe geam din casă, că ne-au închis uşa cu cheia şi au plecat. Nu ştiu cine erau, erau doi tineri până în 30 de an", completează şi soţul femeii, Ghiţă Carp.

Ambulanţa i-a adus pe cei doi bătrâni la Spitalul de Urgenţă. Ei au fost diagnosticaţi cu multiple traumatisme la membre şi cap, leziuni dobândite în urma loviturilor aplicate cu sălbăticie. În timp ce victimele primesc îngrijito medicale, poliţiştii au declanşat o anchetă.

"La nivelul IPJ Galaţi s-a constituit o echipă mixtă formată din poliţişti de la ordine publică, investigaţii criminale şi specialişti criminalişti care s-au deplasat la faţa locului şi au prelevat probe. În cauză se efectuează în continuare cercetări pentru identificarea suspecţilor", ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Un prim indiciu privind un posibil autor le-ar putea fi furnizat anchetatorilor chiar de victime, care îl bănuiesc de jaf pe un tânăr din comună, care în cursul zilei de luni venise să le ceară 500 de lei pentru o maşină şi pe care îl refuzaseră.

Citit 2384 ori Ultima modificare Marți, 11 Decembrie 2012 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.