Tirurile neechipate pentru iarnă au produs blocaje pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Tirurile neechipate pentru iarnă au produs blocaje pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autovehiculele de mare tonaj, multe dintre ele neechipate cu cauciucuri de iarnă şi cu lanţuri, au creat probleme mari, miercuri dimineaţă, pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi.

Zeci de tiruri care nu aveau echipare corespunzătoare pentru sezonul rece au produs blocaje pe Drumul Naţional 25, la Independenţa, dar şi aproape de intrarea în municipiul Galaţi, în zona Tirighina, au declarat oficiali ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Dopurile în trafic au fost înlăturate numai după intervenţia drumarilor.

Probleme au fost şi pe DN 24D, unde mai multe microbuze au avut dificultăţi în a urca panta de la Vârlezi. Ele au depăşit porţiunea ajutate de utilajele de deszăpezire.

Ca şi în iernile anterioare, firma care se ocupă de deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul Galaţi este Spedition UMB a băcăuanului Dorinel Umbrărescu. Firma a primit contractul în urma prelungirii până la 31 martie 2013 a acordului-cadru semnat în 2008 cu CNADNR, după ce încercările acesteia din urmă de a scoate la licitaţie contractul pentru iarna 2012-2013 au eşuat.

Citit 1581 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2012 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.