Se circulă în condiţii de iarnă! Iată ce trebuie să faceţi pentru a nu rămâne împotmoliţi în zăpadă

Se circulă în condiţii de iarnă! Iată ce trebuie să faceţi pentru a nu rămâne împotmoliţi în zăpadă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circulaţia vehiculelor se desfăşoară cu dificultate. În consecinţă, poliţiştii de la Circulaţie recomandă o serie de măsuri care vă pot feri de necazuri:

Acordaţi o atenţie deosebită stării tehnice a autovehiculului şi nu porniţi la drum dacă sesizaţi probleme la sistemele de direcţie, frânare şi semnalizare.

Echipaţi autovehiculul cu cauciucuri şi/sau lanţuri antiderapante, nisip, lopată!

Ştergeţi parbrizul, luneta, geamurile laterale şi oglinzile retrovizoare exterioare de pelicula de gheaţă şi asiguraţi funcţionarea corectă a ştergătoarelor!

Evitaţi manevrarea bruscă a frânei de serviciu şi folosiţi frâna de motor!

Dacă vă apropiaţi de intersecţii, curbe, pasaje pietonale, staţii de autobuz, reduceţi din timp viteza!

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum!

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile!

Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculelor în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari!

Nu porniţi la drum decât dacă este absolut necesar, pentru că orice deplasare, în astfel de condiţii meteorologice, implică riscuri de blocare în trafic.

Tirurile neechipate pentru iarnă, spaima şoselelor

Maşinile de mare tonaj neechipate pentru sezonul rece creează cele mai mari probleme pe drumurile naţionale din judeţ, spun oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Zeci de tiruri şi câteva microbuze care nu aveau cauciucuri de iarnă sau lanţuri au produs, ieri, blocaje pe DN 25 şi pe DN 24D. Dopurile în trafic au fost înlăturate numai după intervenţia drumarilor.  (Rodica Mişcalencu)

Citit 1573 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2012 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.