Centrul de zi „Prietenii şcolii” - o şansă pentru copiii Galaţiului

Centrul de zi „Prietenii şcolii” - o şansă pentru copiii Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul de zi „Prietenii şcolii” a fost inaugurat luni, 2 martie. Este un proiect  derulat de puţin timp între Primăria Galaţi şi Primăria Cahul şi constă în amenajarea, la Baia Comunală, a unui centru pentru copiii cu posibilităţi materiale reduse.

La deschiderea oficială au fost prezenţi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică şi ai Spitalului de copii „Sfântul Ioan”  Galaţi, plus gazda noului centru  -  primarul Dumitru Nicolae.

Organizat pe trei sectoare, într-un spaţiu relativ mic, noul centru adună în acest moment 25 de elevi, care se pregătesc în două schimburi; ei sunt aduşi aici, zilnic, pentru a-şi face temele.

Pentru supravegherea şi pregătirea lor există doi instructori, plus doi profesori de informatică.

Centrul are două săli  - una pentru pregătirea lecţiilor, alta de informatică, la care se adaugă sala de mese şi bucătăria. Totul este ireproşabil, iar culorile predominante sunt portocaliu şi alb,  ceea ce aduce un plus de lumină.

„Vin de o săptămână şi îmi place că suntem ajutaţi să ne facem temele, ne-a spus Alexandra, o fetiţă în vârstă de nouă ani din Galaţi, elevă a Şcolii nr. 19. După ce ne pregătim lecţiile, desenăm, învăţăm să lucrăm pe calculator”.

„Am mers şi la Grădina Zoologică de la Brăila,  a completat colega ei Cristina. Este foarte frumos aici”.

„De Crăciun, a fost super, ne-a spus Alex, un copil care a avut şansa să beneficieze de acest proiect. Avem şi o masă caldă, iar în weekend primim pachet”.  

Din decembrie, pe baza anchetelor sociale realizate de serviciul de specialitate al Primăriei Galaţi, la Centrul de zi „Prietenii Şcolii” au ajuns 25 de elevi.  Capacitatea este de 40 de elevi şi următorii vor ajunge în centru în zilele următoare.

„Amenajarea centrului se datorează atragerii la Galaţi a unui proiect transfrontalier cu finanţare Phare şi completează gama de servicii comunitare la nivelul municipiului Galaţi, a precizat primarul Dumitru Nicolae. Partenerul nostru în acest proiect este Primăria Cahul, care nu a putut participa astăzi la inaugurare, dar cu care colaborăm foarte bine”.

Centrul de zi „Prietenii şcolii” este un serviciu comunitar  în premieră la nivelul municipiului şi nu numai. Dorinţa primarului Dumitru Nicolae şi a domnişoarei Viorica Palade, director în cadrul Primăriei Galaţi, este ca el să fie extins în toate cartierele municipiului Galaţi.

Astfel, cei mai necăjiţi dintre copii vor avea aceleaşi posibilităţi pentru a învăţa, pentru a se lumina ca şi colegii lor mai norocoşi, chiar dacă s-au  născut într-o familie cu posibilităţi  materiale reduse.

Citit 1735 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.