UPDATE Microbuz şcolar implicat într-un accident rutier la Schela. Patru copii au ajuns la spital
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

UPDATE Microbuz şcolar implicat într-un accident rutier la Schela. Patru copii au ajuns la spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE - Impactul dintre un microbuz şcolar şi un autoturism s-a produs la intersecţia drumului comunal care leagă Schela de Negrea şi DJ 251

Accidentul s-a produs luni după amiază, la intersecţia de la intrarea în comuna Schela. Un microbuz în care se aflau 16 copii şi care se deplasa pe drumul care leagă Schela de satul Negrea nu a oprit pentru a ceda prioritate vehiculelor care circulau pe drumul principal, DJ 251, şi a lovit în forţă un autoturism Cielo care se deplasa regulamentar pe artera principală. În urma impactului, atât microbuzul de transport elevi, care aparţine şcolii din Schela, cât şi maşina lovită au fost grav avariate. Patru copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, au acuzat dureri în urma izbiturii şi au fost transportaţi la spital, trei ajungând la Pediatrie şi unul la Urgenţe.

"În urma primelor verificări s-a stabilit că şoferul microbuzului, un bărbat de 36 de ani, angajat al şcolii din Schela, nu a respectat semnificaţia indicatorului cedează trecerea şi a lovit autoturismul care circula regulamentar. Ambii şoferi au fost cercetaşi cu alcooltestul şi rezultatul a fost negativ", a precizat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Şogferul microbuzului s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dosarul fiind în lucru la Poliţia Rutieră.


Patru copii au ajuns la spital în această după-amiază, după ce microbuzul şcolar în care se aflau s-a ciocnit violent cu un autoturism.

Din primele informaţii, se pare că şoferul microbuzului, care se deplasa dinspre satul Negrea spre Schela, nu i-a acordat prioritate de trecere unui Cielo, care circula pe Drumul Judeţean 251.

Cei patru minori din microbuz au fost răniţi uşor, fiind transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Galaţi.

Şoferii celor două maşini sunt în prezent la Poliţie, unde dau declaraţii pentru elucidarea circumstanţelor producerii accidentului.

Citit 4419 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2012 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.