Camera de gardă, casa de iarnă! Vezi câţi boschetari au fost adunaţi de pe străzi în ultimele zile

Camera de gardă, casa de iarnă! Vezi câţi boschetari au fost adunaţi de pe străzi în ultimele zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 21 de persoane fără adăpost sau care trăiesc la limita sărăciei au ajuns la finele săptămânii trecute la camerele de gardă ale spitalelor sau în centrele speciale


Adunate de pe străzi, sau după caz, din locuinţe îngheţate, 21 de persoane din Galaţi au făcut obiectul îngrijirilor medicale în zilele de sâmbătă şi duminică, când judeţul nostru a fost sub incidenţa Codului Galben de vreme rea. "A intrat în vigoare un ordin al Ministerului Sănătăţii şi al MAI prin care toate echipajele de ambulanţă, la întoarcerea din misiune, să preia toate cazurile de pacienţi căzuţi pe stradă. 15 dintre persoanele adunate au fost duse către centre de adăpost, iar trei, care erau cu intoxicaţie etanolică, au fost dirijate către serviciul de urgenţă al Spitalului de Psihiatrie", a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Trei dintre persoanele adunate de pe străzi au ajuns în centre medicale, iar alte două, care au fost duse în primă instanţă la Urgenţe, din cauza unor probleme medicale, sunt şi acum cazate la camera de gardă, deoarece reprezintă cazuri sociale şi nu există locuri libere unde să fie transferate.

Un caz aparte îl reprezintă situaţia a două persoane din Umbrăreşti, "clienţi" de serviciu ai camerei de gardă a Spitalului din Tecuci. "Aceşti pacienţi sunt cazuri sociale, dar primarul din Umbrăreşti le recomandă să se prezinte la spital, fiind în imposibilitatea să le asigure căldură în locuinţe", a completat doctorul Boldea.

Citit 1608 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2012 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.