Lovitură disperată a hoţilor de fier înainte de Crăciun! Peste 15 metri de linie de tramvai, furaţi de la Combinat!

Lovitură disperată a hoţilor de fier înainte de Crăciun! Peste 15 metri de linie de tramvai, furaţi de la Combinat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei persoane au fost reținute în noaptea de luni spre marți de jandarmii gălățeni după ce au fost surprinse tăind bucăți întregi din calea de tramvai situată în apropierea societății Profiland, de pe platforma siderurgică. Potrivit IJJ Galați, flagrantul a fost făcut în jurul orei 2.20, când echipajul de intervenție i-au surprins pe trei tineri care tăiaseră șase bucăţi de cale ferată a 2,5 metri liniari/bucata, cu ajutorul unui aparat autogen, urmând ca marfa să fie apoi transportată la un centru de colectare a fierului vechi. În urma verificărilor, jandarmii au constatat că cei trei abia își încheiaseră ”misiunea” și că aveau în mașina cu care se deplasau instrumentele necesare dizlocării și tăierii liniei ferate care aparține SC Transurb: aparat autogen, cuţit de tăiat (bec), două furtunuri a 22 de metri bucata, o butelie, un tub de oxigen cu manometru şi două ceasuri, o rangă, un târnăcop.

”Cele trei persoane, cu vârste între 21 şi 27 de ani, toţi din Galaţi, au declarat echipajului de jandarmerie că ei au fost până la un centru de fier vechi să împrumute obiectele pe care urmau să le folosească de dimineaţă la un alt punct de lucru. Dacă ar fi reuşit să ducă cele 740 de kg de cale ferată la un centru, ar fi obţinut suma de 740 lei”, a precizat cpt. Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al IJJ Galați.

Şinele de cale ferată, obiectele muncii dar şi maşina au fost lăsate în custodie combinatului iar celor trei persoane li s-au întocmit actele de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Doi dintre cei prinși în cursul nopții trecute au șanse sporite să ajungă după gratii, Ionel M., de 21 de ani și Cristinel F., de 25de ani, având antecedente penale.

Aceasta nu este prima captură de cale ferată făcută de jandarmi în urma unor furturi, pe data de 7 iunie 2010 oamenii legii descoperind un kilometru de linie tăiată din zona gării Cătuşa.

Citit 8174 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2012 23:50

5 comentarii

 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Marți, 18 Decembrie 2012 20:16
  Desi nu lucrez in domniu ci taman in Combinatul Siderurgic, sunt in masura sa explic aceasta micuta confuzie...
  Linie de cale ferata cuprinde si definitia/terminologia ,,Linie de tramvai"! Mai pe intelesul tuturor, in categoria linii de cale ferata sunt incluse si liniile de tramvai. Orice vehicol care se deplaseaza pe sine autopropulsate sau tractate de locomotive ori sunt vehicule autoportante cu sistem propriu de propulsie, fie electric fie diesel-electric ori diesel-hidraulic ori mecanic sunt incluse in categoria vehicule feroviare ( care se deplaseaza pe sine metalice). O sina de tramvai este fabricata in doua tipuri:
  -tip ,,Vignole & Stevens", standard feroviar, avand profil CIUPERCA-TALPA tip 45, 48, 65, 67 sau 69 ( valoare greutate exprimata in kg. pe metru)
  - tip ,,Phoenix", avand profil SEMICIUPERCA cu canal-TALPA, tip: 65, 67, 69, etc.
  De exemplu avem sine de cale ferata pentru tramvai, aici in Galati, in urmatoarle zone:
  -Masnitz---Bd. 1-Decembrie-1918 ---pana la macaz-1 si 2 ( ambele sensuri)= sina Vignole-CF 2km.
  -Bucla intoarcere micro-40 si curba in rondou micro-40= sina Phoenix cu canal 50m.
  -Continuare, Bd-ul Milcov= sina Vignole-CF 110m.
  -B-dul Traian Vuia= sina Vignole CF 1100m
  -B-dul Henri Coanda= sina Vignole CF 2000m
  -Bucla intoarcere COMAT= sina Phoenix 70m

  Si bineinteles, traseul: Poarta-EST CSG ---Uzina Noua (Profiland) ---- Poarta-NORD -Comerciala- LSF, insumand 4 km cale dubla de tip Vignole-CF, electrica ( 750 V cc.) pentru tramvai construita in 1985/1986 pentru deservirea traseelor de tramvai: 48, 49 si 53.
  Deci nu cred ca autorul articolului a comis o greseala. Ba a formulat destul de corect explicatiile si articolul in sine!! Oi fi eu critic, dar ce e drept cand ...e drept, recunosc si evidentiez lucrul acesta!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ady
  Marți, 18 Decembrie 2012 13:32
  Apoi cum vine asta? E vorba de sina de tramvai sau cale ferata, ca eu nu mai inteleg nimic. Hai cu relatarea evenimentelor mai precisa va rugam.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 18 Decembrie 2012 13:29
  E chiar asa de greu sa inchideti centrele de colectare???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Realita-tea
  Marți, 18 Decembrie 2012 10:40
  economiei românești la cele mai bune
  0
  0
  Raportează
 • postat de foame
  Marți, 18 Decembrie 2012 10:15
  Sa mananca si gura lor ceva!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.