Pantagruel ar muri de ciudă! Zeci de gălăţeni au înfruntat criza şi au mâncat până la leşin

Pantagruel ar muri de ciudă! Zeci de gălăţeni au înfruntat criza şi au mâncat până la leşin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii nu se dezmint când vine vorba de belşugul de pe mesele de sărbătoare, numai că pentru mulţi dintre ei distracţia s-a terminat la spital * După prima zi de Crăciun, ambulanţele au cărat pe bandă victimele cârnaţilor şi licorilor bahice


Perspectiva înlocuirii delicioasei tochituri, a sarmalelor, a piftiei sau caltaboşului cu o perfuzie, un Colebil sau niscaiva tratamente de ameliorare a tensiunii arteriale nu este deloc una îmbucurătoare. Pentru mulţi dintre gălăţenii înnebuniţi să pună pe mese cât mai multe dintre bucatele fără de care Crăciunul nu ar fi fost Crăciun, nu a fost însă nici o ipoteză cât de mică, ultima pe lista eventualelor neplăceri care s-ar putea ivi de sărbători. Asta este concluzia la care am putea ajunge dacă luăm în considerare faptul că, numai în prima noapte de Crăciun, aproape o sută de gălăţeni au înroşit firul telefonului, cerând ajutor medical la 112, după ce au mâncat prea mult şi s-au confrunat cu diverse probleme legate de digestie. "Noaptea de 25 spre 26 decembrie a fost una de foc, numărul solicitărilor fiind dublu faţă de cel pe care îl înregistrăm într-o zi obişnuită. Au fost cazuri, în majoritate, de persoane s-au simţit rău după ce au mâncat prea mult sau au consumat alcool în exces", explică dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Cu stomacul, fierea sau tensiunea "date peste cap" de prânzurile bogate în carne, dulciuri sau combinaţii "grele", gălăţenii care au cerut ajutorul salvării au umplut camera de gardă a Spitalului de Urgenţă. Drumurile unora dintre ei s-au intersectat cu ale altor victime, de data asta ale exceselor de băutură şi violenţă. "În prima noapte am avut şi solicitări de a interveni la trei cazuri. Este vorba de tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 24 de ani, care prezentau diferite leziuni provocate în urma unor agresiuni. Aceştia prezentau în principal traumatisme craniene şi toracice şi au fost transportaţi la serviciul de urgenţă al Spitalului Judeţean", completează doctorul Polinschi.

Deoarece sărbătorile sunt în plină desfăşurare, urmând un sfârşit de săptămână liber pentru mulţi dintre noi, petrecerea de Revelion, Sf. Vasile şi Sf. Ion, medicii recomandă un consum al alimentelor cu moderaţie, iar celor care ştiu că au anumite intoleranţe să evite bucatele care le fac rău. Pentru a vă petrece sărbătorile cu cei dragi şi nu alături de un străin într-un salon de spital, înlocuiţi o parte din produsele de carne cu fructe, alcoolul cu ceaiuri, iar siesta din faţa televizorului daţi-o pe o plimbare în aer liber.

Citit 1927 ori Ultima modificare Joi, 27 Decembrie 2012 09:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.