Top cinci scandaluri cu interlopi la Galaţi în 2012

Top cinci scandaluri cu interlopi la Galaţi în 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Împuşcat mortal la Umbrăreşti

Anul 2012, deşi nu a adus sfârşitul lumii, a fost plin de evenimente în care au fost implicaţi membrii lumii interlope din Galaţi. Probabil cel mai violent a fost conflictul de la Umbrăreşti, din luna septembrie, atunci când un bărbat a fost împuşcat mortal, iar alţi doi au fost grav răniţi. Atunci, conform martorilor, din zece maşini au coborât peste 40 de inşi, înarmaţi cu bâte, răngi şi pistoale, pentru a se răfui cu victimele. Potrivit anchetatorilor, răfuiala avea ca scop delimitarea zonelor de unde se fură fier vechi în judeţul Galaţi. În urma acestui scandal au fost arestate mai multe persoane.

Cazul Machena

Tot în această toamnă, un alt membru al lumii interlope, Machena, a făcut moarte de om. Ionel Moca (39 ani), principalul suspect în cazul accidentului de la Schela din noaptea de 8 spre 9 noiembrie în care au murit două persoane, este, oficial, căutat de autorităţi. Pecheanul cunoscut sub numele de "Machena" este bănuit că ar fi condus maşina care a lovit Loganul în care se aflau şase angajate ale unei patiserii, impact în urma căruia au murit două femei. Moca a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor, care au stabilit ulterior că el s-ar fi aflat la volanul bolidului ucigaş. Din această cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au cerut emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe 29 de zile pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului, propunerea fiind acceptată luni dimineaţă de magistraţi. Mai mult, Moca ar fi trebuit să se prezinte în faţa poliţiştilor pe 16 noiembrie deoarece pe numele lui exista o interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu în dosarul în care este judecat pentru trafic de persoane. În consecinţă, procurorii DIICOT pot cere ridicarea restricţiei şi emiterea a încă unui mandat de arestare.

Bătaie la Divino

În luna august, teatrul de război al interlopilor a fost clubul Divino din Galaţi. Conform declaraţiilor martorilor, în incident a fost implicat şi Ion Hîncu, cunoscut gălăţenilor sub numele de Ion Ijdileanu. Martorii spun că mai mulţi tineri s-au luat la harţă, după care au intrat în club solicitând ceva de băut la bar. Lui Ijdileanu i s-a părut că tinerii se uită prea insistent la soţia lui, aşa că s-a luat de ei. Discuţiile au fost continuate în curtea clubului gălăţean. Exact înainte ca bătaia să înceapă, conflictul a fost oprit de poliţiştii şi jandarmii aflaţi în zonă. Martorii prezenţi la incident susţin că poliţiştii au luat de la Divino şase persoane, una dintre ele fiind chiar Ijdileanu. Ba mai mult, aceştia ne-au povestit că maşina lui Ijdileanu a fost verificată de poliţişti, în urma controlului nefiind găsite arme albe. Se pare că în mijlocul scandalagiilor a fost zărit şi Gelu Ţăranu (Radu Gheorghe). Martorii mai spun că jandarmii au urmărit o persoană în club şi au folosit gaze lacrimogene, fără să evacueze clienţii din incintă. Petrecerea a fost întreruptă, oprindu-se atât luminile, cât şi muzica.

Scandal cu boxeri

Tot în luna noiembrie a avut loc un scandal în care au fost implicaţi membrii lumii interlope din Galaţi. Într-un restaurant din zona portului, mai mulţi bărbaţi, printre care şi câţiva boxeri au fost atacaţi cu săbii şi cuţite de cinci interlopi. Victimele s-au apărat cu scaune. Agresorii au vrut să se răzbune pe fratele unuia dintre bărbaţi, care are o firmă de pază şi protecţie.

Totul s-a petrecut în timp ce boxerii luau masa cu câţiva prieteni. "Am fost atacaţi pur şi simplu de cinci indivizi cu cuţite în restaurant. Am încercat să aplanăm într-un final dar nu am reuşit. Ei au început să arunce şi cu pahare. Am pus mâna pe scaune ca să ne apăram", a povestit Grigore Neagu, unul dintre protagoniştii scandalului.

Bărbatul susţine că interlopii ar fi vrut să se răzbune pe fratele său. Acesta are o firmă de pază care asigură ordinea în mai multe localuri din oraş. Atacatorii erau supăraţi că de multe ori nu erau lăsaţi să intre în multe dintre acestea.

"Din senin au venit şi au zis băi vreţi să vă tai. În momentul acela când am vazut că a scos sabia şi cuţitul am pus mâna pe un scaun şi pur şi simplu m-am apărat. Bănuiesc că ar fi fost un conflict mai vechi între acei domni care au o firmă de pază şi protecţie", a relatat la rândul său unul dintre boxeri, Ciprian Ciocan.

Din fericire nimeni nu a fost rănit grav în conflict. Bărbatul care i-a supărat pe interlopi a depus o plângere iar poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. O parte dintre agresori au fost identificaţi şi audiaţi.

Studenţi agresaţi

Nici studenţii nu au scăpat de lumea interlopă. În luna aprilie, mai mulţi studenţi basarabeni au fost agresaţi într-un bar situat în apropierea campusului studenţesc din Galaţi. În urma acelui incident, nimeni nu a fost reţinut.

Ca o concluzie, privind numai aceste cinci cazuri, anul 2012 a fost destul de bogat din punctul de vedere al violenţei.

Citit 25588 ori Ultima modificare Luni, 24 Decembrie 2012 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.