Confuzii la ghişeu generate de "timbrul de mediu"! Vezi ce a păţit un gălăţean care a vrut să-şi înmatriculeze Dacia

Confuzii la ghişeu generate de "timbrul de mediu"! Vezi ce a păţit un gălăţean care a vrut să-şi înmatriculeze Dacia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anunţul făcut luni de ministrul Mediului privind instituirea obligativităţii plăţii unui timbru de mediu la înmatricularea vehiculelor a generat confuzii la ghişeele Serviciului de Înmatriculări Galaţi


Nici nu a lansat bine Executivul ipoteza înlocuirii taxei auto cu timbrul de mediu, că unii dintre gălăţenii care s-au prezentat marţi la ghişee pentru a-şi înmatricula maşinile cumpărate pe ultima sută de metri a anului trecut s-au şi văzut puşi în situaţia de a face cale întoarsă. Cazul ne-a fost semnalat de unul dintre păţiţii zilei de marţi, 8 ianuarie, un gălăţean pe nume Apostică Răileanu. Omul a făcut toate demersurile pentru a obţine actele necesare înmatriculării unei Dacii 1310 din 1999, însă în momentul în care a vrut să-şi înmatriculeze maşina s-a trezit pus la colţ de "timbrul de mediu".

"Am urmat toate procedurile care sunt afişate la Înmatriculări, adică am plătit toate taxele care sunt în vigoare la ora actuală. Cu dosarul complet m-am dus la ghişeul de la Înmatriculări, dar acolo mi s-a cerut să merg la Direcţia Finanţelor Publice pentru a plăti timbrul de mediu", susţine Apostică Răileanu.

Nu se percepe nicio taxă deocamdată!

Este afirmaţia Şefului Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto, care le aduce la cunoştinţă celor care vor să înmatriculeze maşini că reglementările după care se face această operaţiune sunt, deocamdată, cele în vigoare până la 31 decembrie 2012.

"Timbrul de mediu este o chestiune de durată, trebuie supus dezbaterii publice şi aliniat normelor Comisiei Europene! Asta ca să nu mai vorbim că sunt necesare norme metodologice pentru calculare şi aplicare. În consecinţă, nu poate fi vorba de alte taxe decât cele valabile până acum. Mai mult ca sigur este vorba de o confuzie", ne-a declarat comisarul-şef George Căpătan.

"Timbrul de mediu", a cărui instituire a fost anunţată de ministrul Mediului luni, constituie o veste proastă mai ales pentru deţinătorii de maşini vechi, care poluează mai mult. O Dacie fabricată în anii '90 va fi taxată mai scump decât o maşină cu motor electric, care nu poluează, pentru care nu se va plăti niciun ban statului.

Citit 4668 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2013 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.