Sindicaliştii din învăţământ cer capul unui secretar de stat, acuzat de fals în acte

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliştii de la Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) cer, printr-un comunicat de presă, demiterea secretarului de stat Augustin Constantin Mitu, din Ministerul Educaţiei.

„Augustin Mitu a trimis la Ministerul Muncii proiectul de ordonanţă cu privire la salarizarea personalului din învăţământ, prin care spune că «s-au analizat cu partenerii sociali propunerile, iar aceştia au refuzat negocierea».

În acelaşi timp, într-o anexă ataşată de secretarul de stat aceluiaşi document trimis la Ministerul Muncii s-au solicitat avantaje salariale pentru funcţionari din Ministerul Educaţiei care doresc să cumuleze mai multe salarii de la stat sau să beneficieze de nişte sporuri în plus. Nu s-a negociat nimic cu noi. Am avut nişte discuţii de principiu cu doamna Andronescu, care ne-a asigurat că nu există nici un proiect de ordonanţă. 

Considerăm că domnul Augustin Mitu a săvârşit fals în acte publice prin invocarea partenerilor sociali şi a observaţiilor cu care aceştia ar fi fost de acord fără măcar a se întruni Comisia de Dialog Social pe această temă. Prin adresa trimisă, secretatul de stat minte cu neruşinare şi, sub aşa zisa înţelegere cu sindicatele, pune interesele unor angajaţi din Ministerul Educaţiei înaintea intereselor celor peste 300.000 de angajaţi din învăţământ cărora li se cere pe toate canalele să strângă cureaua”, ne-a declarat liderul gălăţean al FEN, Constantin Ciosu.

În comunicat  se mai arată că noua conducere a Ministerului Educaţiei nu a consultat partenerii sociali nici în legătură cu transformarea SAM-urilor în licee tehnologice şi nici în cazul noilor planuri cadru care se vor aplica din toamnă.

Citit 715 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.