Marţea neagră a şoferilor

Marţea neagră a şoferilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dezastru! Şoferii gălăţeni au fost drastic pedepsiţi pentru nerespectarea legii. 58 de permise au fost ridicate în cursul raziei de marţi, 3 martie, în intersecţiile aglomerate, pentru depăşirea coloanei formate la semafor, patru pentru neacordarea priorităţii şi patru pentru trecerea pe culoarea roşie.

Semaforul nu se ocoleşte

Ne place sau nu, legea este lege. Poliţia Rutieră a organizat, la nivel naţional, o razie care a vizat intersecţiile aglomerate din oraşele-reşedinţă de judeţ. Numai în Galaţi au fost ridicate un număr-record de permise de conducere, şoferii plătind în acest fel pentru încălcarea regulamentului rutier.

„În cadrul raziei de marţi au fost ridicate 58 de permise de conducere – de patru-cinci ori mai multe decât într-o zi obişnuită”, explică subcomisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

„Dintre acestea, 50 de permise au fost luate pentru depăşirea coloanei formate la semafor, patru pentru neacordarea priorităţii pentru pietoni şi patru pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului. Echipajele Poliţiei Rutiere s-au mişcat între intersecţiile Barieră-Măcelaru – locul în care au fost constatate cele mai multe contravenţii, Doja cu Siderurgiştilor, Brăilei cu Siderurgiştilor, Coşbuc cu Brăilei şi altele. Au fost date 136 de sancţiuni, în valoare totală de 17.600 de lei”.

Atitudinea de zmeu al volanului nu aduce, aşadar, nici un beneficiu. Şi ori învăţăm lucrul acesta din experienţa tristă a altora, ori ne pregătim să suportăm chiar noi rigorile legii.

Citit 1446 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.