Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
27 comentarii

Ginel C. a fost dus la Galaţi cu cătuşe la mâini


Oraşul Bereşti – în fapt, o mână de oameni, vreo 3.900 de locuitori – trece de două zile prin momente pe care nu le-a mai trăit de mult: indignare şi revoltă faţă de ce s-a putut întâmpla în cartierul S.M.A, în familia fierarului Ginel C. Bărbat tânăr – fierar, vă puteţi da seama cum arată! -, soţia sa şi fetiţele lor. Una, în vârstă de 12 ani. Cealaltă, de 13. Eleve la Grupul Şcolar „Paul Bujor”. La o casă bună, o căsnicie nu prea grozavă.
Nenorocirea ce avea să se abată asupra acestei familii a început în toamna anului 2011, când  Ginel C., neputându-şi controla „pornirile”, întreţine pentru prima oară relaţii sexuale cu fetiţa sa cea mai mare, pe atunci elevă în clasa a VI-a. Era, după cum îşi aminteşte copila, într-o vineri, după sosirea de la şcoală. Mama sa nu se afla acasă, şi nici sora. Încercările sale de a se opune tatălui ei au fost zadarnice. Era, pentru ea, de nesuportat ceea ce i se întâmpla. A avut totuşi tăria să-i spună mamei sale, între patru ochi, ce păţise, numai că nu a fost crezută. Singură-singurică, într-o familie ce se rupsese de ea – din tată normal, Ginel C. întruchipa acum bruta, monstrul, ruşinea. Mama sa: în loc să intervină, lasă lucrurile aşa cum erau, „acoperind” incestul.

                                                                                   Casa unde s-au petrecut nelegiuirile


 

Al doilea viol se consumă, ca fărădelege, în ajunul sărbătorii Sf. Nicolae, anul trecut. Mai întâi, ca din senin, o ceartă între cei doi „părinţi”, terminată rău. Femeia este dată afară pe uşă. Fetiţa mai mică, ieşită şi ea din casă. Rămânând, în odaie, numai cu cine dorea el, fierarul, cu instinctele aprinse, pune mâna pe copilă şi, împotriva voinţei ei, repetă violul. Minute de groază pentru eleva de clasa a VII-a. În loc, pentru că a doua zi era Sf. Nicolae, să-i pună daruri în ghetuţe, tatăl ei i-a făcut un „cadou” ce a distrus-o sufleteşte. Lămurită asupra poziţiei mamei sale faţă de primul viol, victima se hotărăşte să ceară ajutor de la bunica dinspre tată, femeie bisericoasă. A doua zi e la ea, istorisindu-i, printre lacrimi, totul. Numai că nici de data asta nu are noroc. Bunica refuză să creadă că fiul ei fusese în stare să-şi necinstească fiica. Considerându-se, pe drept, abandonată de fiinţele care ar fi trebuit să-i fie aproape, eleva le spune colegelor sale P. I. şi L. C. prin ce trecuse în ziua de 5 decembrie ( la 15 ianuarie a.c. este „descusută” şi de un cadru didactic, la şcoală, care, însă, ciudat, uită să anunţe Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului). Din acest punct, informaţia depăşeşte limitele clasei şi apoi şi pe cele ale şcolii, ajungând la urechea Poliţiei Bereşti. Cel aflat la comanda instituţiei, subofiţerul Costel Negru, se decide să verifice zvonul public, preluând cazul. Cercetările conduc la concluzia că Ginel C., până atunci persoană onorabilă, comisese violurile-incest. Fetiţa lui nu fabulase! Serviciul de Medicină Legală Galaţi a confirmat existenţa urmelor violului din ajunul Sfântului Nicolae. Audiată în prezenţa unui psiholog autorizat, eleva a relatat întreg filmul nelegiuirilor. La rândul lui, tatăl ei, neavând portiţă de scăpare, a recunoscut că a întreţinut raporturi sexuale cu fiica sa. Că regretă ce a făcut, e tardiv. Sâmbăta trecută, încătuşat de către poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale al I. P. J., a fost dus la Galaţi, unde se află acum în arest.
Vom reveni cu amănunte.

Citit 8759 ori Ultima modificare Duminică, 20 Ianuarie 2013 17:14

27 comentarii

 • postat de anonim Miercuri, 03 Aprilie 2013 20:01 Link la comentariu
  0
  0

  draga irina sa-ti spun ceva,sunt sigura ca NECULAI CHIRIAC,nu si-a violat fata,adica pe MARIANA CHIRIAC,SI sa nu crezi ca nu o sa platesti in fata lui DUMNEZEU,nu a altuiva, pt cele afirmate de tine .Sa stii ca Dumnezeu da la fecare dupa suflet.sa ai un PASTE FERICIT CU MULTE BUCURII

  Raportează
 • postat de popescu Sâmbătă, 23 Martie 2013 21:18 Link la comentariu
  0
  0

  Domnule ziarist,
  Faceti o descindere si la Suceveni. Este si acolo vorba de un caz de tentativa de viol asupra unei fetite de 8-9 ani recunoscuta de faptutor (concubinul mamei) insa musamalizata .

  Raportează
 • postat de Irina Joi, 14 Februarie 2013 18:58 Link la comentariu
  0
  0

  Dragii mei..”aveți grijă de copii voștri, nu de alții”și ” anonim”, sincer nu vă înțeleg. Dacă sunteți așa bine informați și intenționați să vorbim deschis, vă propun s-o facem : Adevărul e destul de clar. Și scumpa Nicoleta, nu are nici o vină că vrea să știe, acest adevăr. Se spune ca pentru a începe o viață nouă, trebuie să o clădești doar spunând adevărul. Abia atunci te poți elibera și o să poți trăi așa cum mulți ne-o dorim..FERICIȚI!! Iar dacă e să dăm cărțile pe față, o știm cu toții, noi Bereștenii..NECULAI CHIRIAC, și-a violat fata, de unde a luat viață o biată fetiță..Degeaba sa încercat să se de-a vina pe S.Ghe..și pe D.C....bieții băieței în afară de a juca rațele și vânătorii, sau hoții și vardiștii, nu au atinso pe Mariana, nici cu o vorbă mai dură...Și după cum știm cu toții dacă s-ar fi atins, măcar unul din cei doi băieți, din cei menționați mai sus..Neculai Chiriac, iar fi desființat..iar fi scos din mahala..!! Deci numai vă dați cu părerea dacă chiar nu aveți habar..Singurul vinovat nu e decat ” NEMERNICUL DE NECULAI CHIRIAC” Nu sa gândit măcar o clipă la chinurile prin care a trecut, și trece, propriul lui copil.. Și în cazul ”Monstrului...a facut ceia ce a văzut..la scumpul său tata!! Așchia nu sare departe de trunchi..!! Rușine, rușine, și bunul dumnezeu să-i chinuie și să-i supună durerilor, pin care bietele fete au trecut și simțit, numai ele..fără să poată spune...neavând cui.. Să treci cu bine fetiță dragă.. Dumnezeu să îți călăuzească, pașii și să te aibă în pază..

  Raportează
 • postat de georgeta Joi, 14 Februarie 2013 18:24 Link la comentariu
  0
  0

  draga "anonimule"chiar nu vreau sa intru in polemica cu tine.daca nu stii despre ce este vb mai bn taci...eu am spus si spun ceea ce stiu nu sa ma descarc.......sincer nu am de ce......NUMAI BN ITI DORESC.

  Raportează
 • postat de ANONIM Miercuri, 13 Februarie 2013 14:24 Link la comentariu
  0
  0

  draga GEORGETA ai intrebat-o cumva pe MARIANA daca a violat-o taicasu esti sigura de ce afirmi sa dormi bine diseara si daca simti ca te-ai descarcat dupa tot ce-ai afirmat e OK felicitari esti cea mai tare vecina pe care o poate avea cineva APROAPE SA FII IUBITA

  Raportează
 • postat de georgeta Marți, 12 Februarie 2013 20:50 Link la comentariu
  0
  0

  Nu trebuie sa dormi cu Chiriac in pat ca sa stii adevarul "anonimule".adevarul il stie tot orasul Beresti si nu de acum ,ci de 24 ani de cand a violat-o pe Mariana..toti au stiut numai ca nu sa mediatizat cazul ca acum si a ramas asa...si Nicoleta are tot dreptul sa stie ce sa intamplat in familia ei,.mai ales ca e vb de MAMA ei,de FAMILIA EI, si de ce sa afle de la altul strain ,cum de altfel sa si intamplat,...asta e un blestem pe capul familiei Chiriac ptr ca au facut toata viata numai si numai rau,au fost si sunt niste oameni de NIMIC. eu sunt vecina cu ei si -i cunosc de 40 de ani si le stiu ce le poate capul.imi este rusine ca locuiesc langa asemenea specie de oameni..si asa este "anonimule"..trebuie sa avem grija de copii nostrii.dar de tatii violatori cine are grija??mamele "bisericoase" care au ascuns atatia ani ??rusine sa le fie..SUNT O RUSINE PTR ORASUL BERESTI...AR TREBUI DATI AFARA DIN BERESTI..ASTA AR TREBUI...DAR.... are bunul DZEU grija..

  Raportează
 • postat de aveti grija de copii vostrii nu de altii Marți, 12 Februarie 2013 15:40 Link la comentariu
  0
  0

  nicoleta am un msg pentru tine;tu esti o fata foarte desteapta,credema te cunosc de cand erai mica si pana in prezent o cunosc foarte bine pe mama ta (stiu ca e foarte mandra de tine si te iubeste mult)si stiu ca nu ia fost deloc usor sa depaseasca acel moment greu din viata ei ,dar a fost foarte ambitioasa si a incercat din rasputeri sa uite toate barfele,rautatileaduse la adresa ei si a familiei.fii alaturi de ea si nu te mai lua dupa toate comentariile care nu fac 2 bani vor sa va certati atunci a-ti face pe plac pentru multi eu zic sa nu le mai da-ti atentie

  Raportează
 • postat de anonim Marți, 12 Februarie 2013 15:10 Link la comentariu
  0
  0

  irina ai dormit cumva in pat cu neculai chiriac numai asa ai sti adevarul eu zic sa-ti vezi de lungul nasului tau nu de al altuia.ai grija ce vorbesti ca dumnezeu nu doarme pentru toata lumea e valabil aveti copii si niciodata nu aveti de unde stii ce se poate intampla rugati -va de sanatate si sa va fie copii sanatosi ca-n rest sa nu-ti dea dumnezeu cat poti duce ca omul duce mult nici nu aveti voi idee cat

  Raportează
 • postat de anonim Marți, 12 Februarie 2013 14:29 Link la comentariu
  0
  0

  daca tot le stiti voi pe toate de ce nu spuneti exact adevarul tot va dati cu presupusul

  Raportează
 • postat de petru Duminică, 10 Februarie 2013 18:14 Link la comentariu
  0
  0

  Ce mama sanatoasa isi lasa fata nesupravegheata, iar cand e batuta si alungata din casa isi lasa o fatasi fuge????
  Cum poti pleca fara sa asculti la usa??? Femeie jegoasa-necajita, mirosind a ceapa, obosita, fara chef de p.....iar jegosolui ii arde calcaile dupa copila!
  "Bunica bisericoasa", toate CURVELE merg la biserica, si mama si "Bunica bisericoasa" la mititica cu ele pentru complicitate!!!!!!!!!!!!!!!Fetele la camin!

  Raportează
 • postat de Nicoleta Duminică, 27 Ianuarie 2013 15:50 Link la comentariu
  0
  1

  Irina, am vazut ca detii mai multe detalii despre aceasta familie si lucrurile ooribile care se intampla de mult timp pana in prezent, fara a fi contactate autoritatile. Eu fac parte din aceasta familie, din nefericire, si multe detalii din aceasta poveste mi-au fost ascunde.Vreau sa se faca dreptate si te rog din suflet sa ma contactezi pe acest ID: nico_bambina2@yahoo.com , mi-ai fi de mare ajutor. Multumesc anticipat.

  Raportează
 • postat de alex Miercuri, 23 Ianuarie 2013 00:18 Link la comentariu
  0
  1

  omu asta trebuie omorat ptr ceea ce a facut i-a distrus copilaria fetitei lui o sa aiba parte numai de "bucurii" akum unde se va duce .Bine makr k isi face datoria unii oamenii

  Raportează
 • postat de anonim din beresti Marți, 22 Ianuarie 2013 13:33 Link la comentariu
  0
  0

  acum se da vina unul pe altul doar fata stie prin ce a trecut de frica nu a putut face nik dar dumnezeu e mare .si va avea grija de asta vinovata e si mama si bunica ca nu afacut nik ,rusine sa le fie , frica sa nu intre in inchisoare sotul si fiul lor rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee suntem din acelasi sat e foarte greu monstrul sa moara nu trebuie sa traiasca

  Raportează
 • postat de Elena Luni, 21 Ianuarie 2013 21:23 Link la comentariu
  0
  0

  Ce animale ! Doamne cu poti face asta propriului tau copil carne din carnea ta sange din sangele tau ! Omul asta nu are suflet !! Biata fata mie mila de ea !!! Oameni de astia sa-i ***in gura si masa cand o auzit macar putea sa vada daca e adevarat nu se gandeste cum poate un copil sa inventeze asa ceva si buniksa la fel !! Bestii altfel nu-i pot numi pe oamenii astia !!! Propriul lor copil sa isi bata joc in halul asta de el,ce plm mai face-ti copii dak va futeti proprii copii!!! Niste jiguri , merita chinuiti cum a fost chinuita si fata !!

  Raportează
 • postat de anonim Luni, 21 Ianuarie 2013 20:05 Link la comentariu
  0
  0

  ISTORIA SE REPETA!..In aceasta familie acum 23 de ani in locul Stefaniei a fost Mariana, sora ´´monstrului´´. La cei 13 ani ai sai Mariana, matusa Stefaniei a ramas insarcinata...Cu cine? Gura satului, ca si in acest caz spune ca ar fi fost tot incest...Cine afla tatal Sanzienei..(verisoara Stefaniei)

  Raportează
 • postat de Florin Luni, 21 Ianuarie 2013 20:04 Link la comentariu
  0
  0

  Mare rușine..cum de ne mai rabdă pâmântul??? Nici nu te poți gândi măcar la așa ceva...e propriul tău copil, conceput din marea iubire, dintre tine și soția ta..cum te poți gândi să faci așa ceva... E blestem în acea familie Chiriac..Rușine Neculai Chiriac, te credeam om serios...Rușine! Rușine! Fiul tău a făcut exact ceia ce a văzut la tine...Blestemul..păcat de fetiță, i-ai luat copilăria, ai distrus-o.. Va rămane pe viață marcată.. Ceia ce ține de mamă, nu poate fi numită o astfel de persoană” mama”,o mamă înseamnă cu totul altceva..în nici un caz o nemernică..care nici măcar nu a încercat să se pună preț de o secundă măcar în locul copilei de doar 13 ani.. RUȘINE! FAMILIEI!! RUȘINE..!!

  Raportează
 • postat de lumy Luni, 21 Ianuarie 2013 19:31 Link la comentariu
  0
  0

  rusine familiei...rusine ca au tacut atatia ani...RUSINE ...RUSINE...acesti oameni merita chinuiti in fiecare zi pana mor...

  Raportează
 • postat de IC Luni, 21 Ianuarie 2013 19:07 Link la comentariu
  0
  0

  Castrat prin smulgere si date sa le manance crude ,in piata publica.

  Raportează
 • postat de duru Luni, 21 Ianuarie 2013 18:49 Link la comentariu
  0
  0

  Urgent trebuie aprobata pedeapsa capitala , neaparat trebuie importate scaune electrice!

  Raportează
 • postat de Irina Luni, 21 Ianuarie 2013 17:47 Link la comentariu
  0
  0

  Nu e ceva neobișnuit pentru familia Chiriac..și tatal lui Gigel Chiriac acum 24- 25 de ani insuși Neculai Chiriac marele fierar din orașul Berești, a făcut același lucru murdar, oribil și-a violat fiica Chirac Mariana elevă în clasa a VIII-a..de unde a și dat naștere la o fetiță, după naștere dând-o de suflet ” unor presupuși doctori”. Rușine, rușine, rușine.. Tatal precum și fiul și desigur mamele ar trebui duși cu toții în închisoare..Însă ar fi prea puțin, durerea, suferința și umilința fetei nu o poate plăti și spala nimic pe lumea asta.. Cât privește bunica fetei (bisericoasă), o mare rușine, știiind ce îi făcuse-ră și al său soț unicei fiice, mai mult trebuia să fie pentru ea un mare semn de alarmă..!! O mare rușine..!! Nici măcar animalele nu fac așa ceva.. Rușine! Rușine! Rușine!!

  Raportează
 • postat de ion Luni, 21 Ianuarie 2013 12:24 Link la comentariu
  0
  0

  Cum poti sa spui mama , bunica , unor fiinte care nu au avut nici macar bunul soimt sa verifice care este realitatea ci au preferat sa acopere astfel o bruta ? Sa fim seriosi , nu au crezut ca el poate face asa ceva, dar care femeie poate crede cu adevarat un barbat care din reltari se dovedeste ca era cunoscut ca o fire violenta? Si mama ar trebui sa stea ca si complice alaturi de nenorocit.
  Castrare totala pentru astfel de pedofili. Unul care si-a crescut copilul si apoi il violeaza cu sange rece va recidiva.Dar cine sa faca o astfel de lege? Politicienii din parlament pe care ii fotografiaza de multe ori paparazii la usile bordelurilor de lux unde putem fi convinsi ca tot "prospaturile sunt cautate"?

  Raportează
 • postat de cetatean roman Luni, 21 Ianuarie 2013 11:39 Link la comentariu
  0
  0

  CASTRARE FIZICA.
  SA SE DEA O LEGE CAT MAI REPEDE IMPOTRIVA ACESTOR MONSTRII !

  Raportează
 • postat de jorj Luni, 21 Ianuarie 2013 10:19 Link la comentariu
  0
  0

  E ok, tatal va avea ocazia sa se caiasca in inchisoare. Probabil va fi satul de violuri, in schimb in toate se va gasi de partea gresita a p%^&*

  Raportează
 • postat de bucur Luni, 21 Ianuarie 2013 07:17 Link la comentariu
  0
  0

  Desigur si eu condamn prostia. Tatal, fierar, sigur nu era nici fiul nici sotul vreunei licentiate in drept. Mama si bunica au reactionat asa cum reactioneaza orice om simplu, poate abrutizat de munca, poate de bautura- au acoperit fapta. Dar cadrul didactic, profesoara sau profesor, trebuia sa stie ca trebuie sa alerteze institutiile in drept sa ia masuri. Ca doar asta le spuneti copiilor pe la orele de dirigentie- sa nu suporte abuzurile si ca pot fi aparati si sprijiniti de cadre didactice, biserica, politie, protectia copilului,

  Raportează
 • postat de condamn prostia Luni, 21 Ianuarie 2013 06:52 Link la comentariu
  0
  0

  Sigur, profesoara e un monstru, iar mama si bunica sunt niste sfinte...comentatori de doi bani...

  Raportează
 • postat de bucur Luni, 21 Ianuarie 2013 06:31 Link la comentariu
  0
  0

  La Beresti sunt de fapt macar doi monstri-tatal si cadrul didactic care ” a uitat să anunţe Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului”.

  Raportează
 • postat de No comment Luni, 21 Ianuarie 2013 01:29 Link la comentariu
  0
  0

  Rusine acelui cadru didactic care a,,descusut''copila!Dezavueaza meseria de dascal si astfel de oameni nu au ce cauta la catedra.Cat despre Protectia Copilului la Galati o consider ca fiind inexistenta si in alte cazuri nu numai cel de fata.Ce barbarisme!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.