Monstrul de la Bereşti: Elevă de clasa a VII-a, violată de tatăl ei

Monstrul de la Bereşti: Elevă de clasa a VII-a, violată de tatăl ei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ginel C. a fost dus la Galaţi cu cătuşe la mâini


Oraşul Bereşti – în fapt, o mână de oameni, vreo 3.900 de locuitori – trece de două zile prin momente pe care nu le-a mai trăit de mult: indignare şi revoltă faţă de ce s-a putut întâmpla în cartierul S.M.A, în familia fierarului Ginel C. Bărbat tânăr – fierar, vă puteţi da seama cum arată! -, soţia sa şi fetiţele lor. Una, în vârstă de 12 ani. Cealaltă, de 13. Eleve la Grupul Şcolar „Paul Bujor”. La o casă bună, o căsnicie nu prea grozavă.

Nenorocirea ce avea să se abată asupra acestei familii a început în toamna anului 2011, când  Ginel C., neputându-şi controla „pornirile”, întreţine pentru prima oară relaţii sexuale cu fetiţa sa cea mai mare, pe atunci elevă în clasa a VI-a. Era, după cum îşi aminteşte copila, într-o vineri, după sosirea de la şcoală. Mama sa nu se afla acasă, şi nici sora. Încercările sale de a se opune tatălui ei au fost zadarnice. Era, pentru ea, de nesuportat ceea ce i se întâmpla. A avut totuşi tăria să-i spună mamei sale, între patru ochi, ce păţise, numai că nu a fost crezută. Singură-singurică, într-o familie ce se rupsese de ea – din tată normal, Ginel C. întruchipa acum bruta, monstrul, ruşinea. Mama sa: în loc să intervină, lasă lucrurile aşa cum erau, „acoperind” incestul.

                                                                                   Casa unde s-au petrecut nelegiuirile


 

Al doilea viol se consumă, ca fărădelege, în ajunul sărbătorii Sf. Nicolae, anul trecut. Mai întâi, ca din senin, o ceartă între cei doi „părinţi”, terminată rău. Femeia este dată afară pe uşă. Fetiţa mai mică, ieşită şi ea din casă. Rămânând, în odaie, numai cu cine dorea el, fierarul, cu instinctele aprinse, pune mâna pe copilă şi, împotriva voinţei ei, repetă violul. Minute de groază pentru eleva de clasa a VII-a. În loc, pentru că a doua zi era Sf. Nicolae, să-i pună daruri în ghetuţe, tatăl ei i-a făcut un „cadou” ce a distrus-o sufleteşte. Lămurită asupra poziţiei mamei sale faţă de primul viol, victima se hotărăşte să ceară ajutor de la bunica dinspre tată, femeie bisericoasă. A doua zi e la ea, istorisindu-i, printre lacrimi, totul. Numai că nici de data asta nu are noroc. Bunica refuză să creadă că fiul ei fusese în stare să-şi necinstească fiica. Considerându-se, pe drept, abandonată de fiinţele care ar fi trebuit să-i fie aproape, eleva le spune colegelor sale P. I. şi L. C. prin ce trecuse în ziua de 5 decembrie ( la 15 ianuarie a.c. este „descusută” şi de un cadru didactic, la şcoală, care, însă, ciudat, uită să anunţe Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului). Din acest punct, informaţia depăşeşte limitele clasei şi apoi şi pe cele ale şcolii, ajungând la urechea Poliţiei Bereşti. Cel aflat la comanda instituţiei, subofiţerul Costel Negru, se decide să verifice zvonul public, preluând cazul. Cercetările conduc la concluzia că Ginel C., până atunci persoană onorabilă, comisese violurile-incest. Fetiţa lui nu fabulase! Serviciul de Medicină Legală Galaţi a confirmat existenţa urmelor violului din ajunul Sfântului Nicolae. Audiată în prezenţa unui psiholog autorizat, eleva a relatat întreg filmul nelegiuirilor. La rândul lui, tatăl ei, neavând portiţă de scăpare, a recunoscut că a întreţinut raporturi sexuale cu fiica sa. Că regretă ce a făcut, e tardiv. Sâmbăta trecută, încătuşat de către poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale al I. P. J., a fost dus la Galaţi, unde se află acum în arest.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 9594 ori Ultima modificare Duminică, 20 Ianuarie 2013 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.