SALARII mai mari pentru angajaţii CALORGAL. Iată cât vor primi în plus din ianuarie

SALARII mai mari pentru angajaţii CALORGAL. Iată cât vor primi în plus din ianuarie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cei peste 500 de angajaţi ai Calorgal vor primi, începând cu luna ianuarie, salarii majorate, ne-a declarat liderul de sindicat Cristinel Ciubotariu, care a precizat că negocierile purtate cu reprezentanţii municipalităţii şi conducerea societăţii s-au încheiat în urmă cu doar câteva zile.

Salariile angajaţilor societăţii de termoficare vor fi majorate cu 100 de lei, iar oamenii vor primi în plus şi tichete de masă, aferente zilelor lucrate în fiecare lună. "Angajaţii nu sunt foarte mulţumiţi, având în vedere că oamenii nu au mai beneficiat de creşteri salariale de opt ani, însă înţelegem că atât s-a putut, la acest moment, dat fiind şi situaţia societăţii şi a sistemului de termoficare. Am primit în schimb promisiunea domnului primar că se vor lua măsuri pentru ca salariaţii să lucreze în condiţii mai bune. Domnul primar ne-a asigurat că este preocupat de sistemul de termoficare, pe care vrea să-l modernizeze şi să-l eficientizeze. Mi s-a părut convingător", a afirmat liderul de sindicat.

Cristinel Ciubotariu a precizat că în contractul de muncă al angajaţilor Calorgal au fost prevăzute tichete de masă pentru salariaţi, însă a spus că această clauză nu a fost respectată. "Practic, se va respecta contractul. Fiecare angajat va primi tichete de masă aşa cum prevede legea, în funcţie de zilele lucrate", ne-a declarat liderul de sindicat.

De mai bine de o lună, sindicaliştii Calorgal au purtat mai multe runde de negocieri cu reprezentanţii Primăriei şi conducerea societăţii pe tema majorărilor salariale. Reprezentanţii sindicatului au solicitat iniţial o creştere salarială de 250 de lei. Totodată, aceştia au cerut ca angajările pe criterii politice, grade de rudenie şi prietenie să fie stopate, să fie introduse criterii de selecţie transparente, dar şi concursuri de angajare, iar toate să se facă cu acordul sindicatului, dar şi promovări salariale individuale, pe criterii de eficienţă şi performanţă.

În final, angajaţii s-au ales cu o majorare salarială de 100 de lei şi tichete de masă.

Citit 2689 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2016 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.