Pericol de deviere! Hoţii din Braniştea îşi bat joc de siguranţa feroviară

Pericol de deviere! Hoţii din Braniştea îşi bat joc de siguranţa feroviară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei tineri din localitate au reuşit ca de la începutul acestui an să fure peste 400 de tirfoane - şuruburi care fixează linia ferată de traverse * Circulaţia trenurilor a fost oprită în urmă cu două săptămîni după ce aceştia au aproape 170 de componente


Doi puşti de 15 ani şi un tânăr de 23 de ani s-au dovedit a fi cei care, de la începutul acestui an, au dat nu mai puţin de patru atacuri la calea ferată din zona Braniştea. Fără a le păsa că pun în pericol grav siguranţa trenurilor şi a călătorilor care trec prin zonă ori fără a conştientiza acest lucru, cei trei s-au specializat în deşurubarea tirfoanelor - componente de cale ferată care fixează şinele de traverse. Dimineaţa ori seara, după caz, tinerii dădeau atacul cu ajutorul unui cleşte special şi în numai câteva secunde extrăgeau un tirfon. Lipsa şuruburilor era sesizată de revizorii de la CFR care controlau cala ferată şi raportată la Poliţia Transporturi precum şi companiei care trebuia să le înlocuiască de urgenţă. Abia după ce au furat aproape 170 de tirfoane şi au pus în pericol grav siguranţa feroviară, hoţii au fost prinşi de poliţişti.

"La unul dintre furturi au luat 165 de tirfoane, foarte apropiate unele de altele, astfel încât şina nu mai era stabilă, fapt care pericilita siguranţa trenurilor care ar fi trecut pe acea şină. În consecinţă, pe data de 7 februarie a fost oprită circulaţia pe relaţia Galaţi-Tecuci cât timp au durat lucrările de înlocuire a elementelor lipsă", a precizat cms. Ştefan Constandache, şeful Biroului Poliţiei Transporturi Galaţi.

Potrivit sursei citate, prejudiciul creat de cei trei nu a mai putut fi recuperat, întrucât, imediat  după ce erau scoase, tirfoanele erau puse în saci, încărcate într-o căruţă şi vândute fie la un centru de colectare, fie romilor din Slobozia Bradului, jud Vrancea. Un sac era valorificat cu circa 20 - 30 de lei, bani din care tinerii hoţi şi-au cumpărat, potrivit propriilor declaraţii, suc şi ţigări. Suspecţii sunt cercetaţi penal, poliţiştii având destule probe pentru a-i acuza de distrugere.

Citit 2287 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2013 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.