Clinica doctorului Doboş a fost închisă şi amendată cu 5.000 de lei

Clinica doctorului Doboş a fost închisă şi amendată cu 5.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scandalul produs de moartea brăilencei de 38 de ani operate de dr. Călin Doboş a reuşit să răzbată până la nivelul cel mai înalt. Dovadă a acestui fapt stă controlul efectuat timp de trei zile la clinica dr. Doboş de o comisie mixtă formată din doi specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii, un medic reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa. „Controlul la Clinica Hyperion s-a efectuat în urma unui ordin de ministru, deoarece toate încercările noastre de a da de dr. Doboş s-au oprit la uşile cu lacăt ale clinicii. În urma verificărilor, la care a luat parte şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, comisia de control a stabilit suspendarea tuturor activităţilor clinicii şi aplicarea unei amenzi în valoare de 5.000 lei”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al DSP Galaţi.

Operaţii de spital efectuate în ambulatoriu

Potrivit dr. Boldea, principalul motiv al închiderii clinicii şi al aplicării amenzii îl constituie efectuarea unor intervenţii chirurgicale urmate de internarea pacienţilor pentru o durată mai mare de 24 de ore. Acest lucru înseamnă regim de spitalizare, în condiţiile în care clinica Hyperion avea doar autorizaţie pentru intervenţiile în regim ambulatoriu. Decizia luată în cursul zilei de vineri se va menţine până ce clinica va obţine o autorizaţie sanitară conformă cu activităţile pe care le desfăşoară. „Explicaţia dr. Doboş, atunci când am reuşit să luăm legătura cu el, a fost că nu a considerat astfel de documente şi autorizaţii necesare. Totuşi, acest lucru nu va schimba deloc lucrurile”, este de părere dr. Boldea.

Dr. Niţescu: "Semnătura nu îmi aparţine"

Comisia ministerială a investigat şi legătura dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi estetică, cu clinica Hyperion. Într-o scrisoare trimisă comisiei, dr. Niţescu afirmă că nu a operat niciodată în cadrul clinicii din Galaţi şi că semnătura de pe contractul de colaborare nu îi aparţine. Urmează ca în perioada următoare comisia prezentă zilele trecute la Galaţi să înmâneze ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, un raport cu concluziile la care a ajuns în urma verificărilor.

Citit 4410 ori Ultima modificare Vineri, 22 Februarie 2013 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.