VIDEO / Libertate pentru doi indivizi suspectaţi că au "jumulit" trei persoane de 200.000 de lei

VIDEO / Libertate pentru doi indivizi suspectaţi că au "jumulit" trei persoane de 200.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Incredibil, dar totuşi adevărat! Un gălăţean a virat în contul unor escroci 100.000 de lei în urma unui apel prin care era anunţat că a câştigat un premiu consistent din partea unei companii de telefonie mobilă! * Doi dintre cei trei suspecţi în privinţa cărora există probe că ar fi comis faptele au fost lăsaţi în libertate de instanţă


În epoca în care ţeparii fac sute de victime cu ajutorul telefoanelor mobile se mai găsesc încă persoane care nu doar că dau crezare promisiunilor de premii fabuloase primite prin apel sau SMS, dar mai şi virează sume uriaşe de bani necesare "adjudecării câştigurilor". A dovedit-o un gălăţean care a plătit nu mai puţin de 100.000 de lei după ce a fost sunat de un necunoscut care l-a anunţat că este fericitul câştigător al unui premiu oferit de o companie de telefonie mobilă. Cuprins de febra câştigului, omul nu a stat mult pe gânduri şi a virat în cont banii ceruţi. Abia după aceea şi-a dat seama de păcăleală şi a anunţat poliţia. La fel ca el, alte două persoane din Galaţi şi Bucureşti, au aruncat cu banii fără să gândească şi au ajuns apoi la poliţie. În urma investigaţiilor, ofiţerii de la Economic au dat de urma  a trei suspecţi, toţi originari din Roman, judeţul Neamţ. Unul dintre ţepari "lucra" din Penitenciarul Miercurea Ciuc, unde este închis pentru altă faptă. 

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că cei trei suspecţi au pretins păgubiţilor, prin telefon,  sub pretextul că aceştia sunt beneficiarii unor premii în bani oferite de către companiile de telefonie, depunerea într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid, a unor sume de bani cuprinse între 9.000 lei şi 100.000 lei, pentru adjudecarea premiului”, precizează Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pentru a aduna dovezi suplimentare împotriva celor trei suspecţi, dar şi pentru a găsi şi alţi complici, poliţiştii gălăţeni au descins vineri în şase locaţii, două în comuna Tunari, jud. Ilfov, două în municipiul Roman, jud. Neamţ, una în municipiul Botoşani şi una în Penitenciarul Miercurea Ciuc. În urma descinderilor, poliţiştii au adus la audieri opt persoane şi au ridicat pentru verificare cinci telefoane mobile, zece cartele şi mai multe înscrisuri. Cei doi tineri liberi din Roman în privinţa cărora s-a probat activitatea infracţională au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au decis cercetarea lor în libertate pentru înşelăciune.

 

Citit 2180 ori Ultima modificare Vineri, 22 Februarie 2013 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.