Întâmpinăm primăvara cu nasul în batistă! Explozie de răceli şi pneumonii la Galaţi

Întâmpinăm primăvara cu nasul în batistă! Explozie de răceli şi pneumonii la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mii de gălăţeni au ajuns în ultima săptămână la medic, după ce încălzirea uşoară, dar înşelătoare a vremii i-a determinat să mai dea jos o haină-două. Peste 200 dintre cei afectaţi de infecţiile respiratorii erau într-o stare suficient de gravă încât să aibă nevoie de spitalizare, pentru a fi îndeaproape monitorizaţi şi trataţi.

"În ultima săptămână monitorizată de Direcţia de Sănătate Publică, am înregistrat o creştere semnificativă a numărului infecţiilor respiratorii. Au fost raportate 2.564 de cazuri, o creştere de 15 la sută faţă de săptămâna precedentă şi 30 la sută faţă de acum două săptămâni. 79 de persoane au necesitat spitalizare pentru tratament de specialitate", explică dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Într-o stare şi mai gravă s-au regăsit, în aceeaşi perioadă, 402 gălăţeni diagnosticaţi cu pneumonii, numărul acestora dublându-se faţă de perioada precedentă. 148 dintre aceştia au ajuns pe patul spitalului.

Afecţiunile respiratorii i-au fost fatale unei peroane de 64 de ani din mediul rural care, potrivit reprezentanţilor DSP, mai suferea şi de alte boli cronice care s-au acutizat pe fondul răcelii.

Citit 1158 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2013 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.