Gălăţean bănuit că a ucis un octogenar în Italia a fost prins după ce s-a refugiat în România

Gălăţean bănuit că a ucis un octogenar în Italia a fost prins după ce s-a refugiat în România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fapta de care este acuzat bărbatul din Ghidigeni a fost comisă în februarie 2010 şi este pedepsită în Italia cu până la 30 de ani de închisoare


Un bărbat în vârstă de 31 de ani, originar din comuna gălăţeană Ghidigeni, a fost capturat zilele trecute la Tuzla, el fiind căutat în baza unui mandat de urmărire internaţională emis de autorităţile italiene.

Motivul pentru care Ştefan Nani era urmărit de autorităţi îl constituie o faptă comisă în 2010 în oraşul Lucera, într-o locuinţă aparţinând soţilor Maria Guidacci, de 78 de ani, şi Francesco Trivisano, de 83 de ani. Atunci, mai mulţi tineri cu cagule au pătruns, în timpul nopţii, în casă şi i-au bătut crunt pe cei doi bătrâni, pentru a-i determina să le dea economiile. În urma loviturilor primite, bărbatul a murit, iar fapta a fost înregistrată iniţial cu autor necunoscut.

După ce anchetatorii italieni au găsit la locul faptei o amprentă care pare a fi a gălăţeanului Ştefan Nani, acesta a fost dat în urmărire. Nu a fost însă prins imediat pentru că, pentru a scăpa de pedeapsă, acesta s-a refugiat în România, în locuinţa iubitei sale din Tuzla, judeţul Constanţa.

Potrivit IPJ Constanţa, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au dat de urma acestuia şi l-au reţinut sub acuzaţia de omor, faptă care, potrivit legislaţiei italiene, i-ar putea aduce 30 de ani de închisoare. Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au emis pe numele lui Ştefan Nani un mandat de arestare pentru cinci zile, urmând ca în acest interval să se judece cererea de extrădare.

Citit 1755 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2013 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.