Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

O parte a sistemelor care deserveau irigarea terenurilor din comunele Schela şi Smârdan au luat calea centrelor de fier vechi după ce o bandă de hoţi le-a tăiat bucată cu bucată. Grupul, format din patru persoane, a fost depistat de jandarmii gălăţeni după ce tocmai făcuseră bucăţi o conductă din punctul "Gheboasa", situat pe teritoriul comunei Smârdan. Georgia V., de 23 de ani, Laurenţiu C., de 36 de ani, Toader R., de 19 ani şi Corneliu P., de 34 de ani, toţi din Smârdan, au fost depistaţi în miez la noapte la bordul unei Dacii fără numere de înmatriculare, în zona Staţiei electrice 110, la ieşirea din comună. În urma verificării autoturismului, jandarmii au găsit patru ţevi metalice cu diametrul de 25 de centimetri, un aparat de tăiat autogen şi patru sape. În urma verificărilor, s-a stabilit că ţevile fuseră furate.
"Persoanele în cauză, în baza unei înţelegeri anterioare, au decopertat o ţeavă de irigat cu lungimea de 13 metri şi diametrul de 25 de centimetri, secţionând-o în patru bucăţi cu o instalaţie de tăiat tip autogen, bucăţile rezulte urcându-le în autoutilitară cu scopul de a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi", precizează plt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi. Daţi pe mâna poliţiştilor, cei patru indivizi au avut o nouă surpriză neplăcută, oamenii legii stabilind în baza probelor că ei sunt autori ai unui furt similar, comis la Stăvilarul Lozova din apropierea S.P.P 14 Schela, de unde au sustras componente metalice de la sistemul de irigaţii în valoare de 30.000 lei. Gruparea este acum cercetată pentru furt calificat şi a fost reţinută, pe bază de ordonanţă, pe 24 de ore.

Citit 1694 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2013 17:53

1 comentariu

  • postat de agricultorul Miercuri, 13 Martie 2013 08:25 Link la comentariu
    0
    0

    a mai ramas ceva de furat din sistemele de irigatii ? Cum inginerul Aurel Zamfir fostul director de la ANIF n-a reusit sa fure tot in mandatul lui de directorat? Neglijent consilierul nostru judetean .

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.