Lansarea de lampioane în Ora Pământului, îngreunată de vântul puternic
Foto: Foto: surse on-line

Lansarea de lampioane în Ora Pământului, îngreunată de vântul puternic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câteva sute de gălăţeni au venit sâmbătă seară, între orele 20.30 şi 21.30, în Parcul Eminescu pentru a lansa lampioane în Ora Pământului, cu toate că vântul puternic a îngreunat acţiunea iniţiată de asociaţia „Tinerii şi viitorul” şi susţinută de Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului.

Mulţi tineri, dar şi părinţi cu copii au umplut Parcul Eminescu, sâmbătă seară, dornici să asiste la festivalul de lampioane. Câteva zeci au fost lansate pe cer, nu însă fără dificultăţi. Vântul puternic a creat probleme atât la lansare, fiind nevoie de mai mult timp pentru stabilizarea lampioanelor înainte de a fi eliberate, cât şi în zbor, multe dintre ele fiind împinse între crengile copacilor din parc şi din apropiere.

Şi dacă, pe durata evenimentului, Primăria a stins luminile din Parcul Eminescu, gălăţenii nu au fost la fel de receptivi la mesajul de responsabilitate socială transmis de Ora Pământului, majoritatea cartierelor din oraş rămânând luminate în intervalul orar 20.30-21.30.

Campania mondială Ora Pământului a fost iniţiată în anul 2007 de organizaţia ecologistă World Wide Fund for Nature (WWF). Anul trecut, evenimentul a atras nu mai puţin de 6.950 de oraşe din peste 152 de ţări. “[Acestea] au răspândit un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei si asupra resurselor naturale”, a declarat conducerea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului.

Citit 1901 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 10:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.