Poliţia a împlinit 191 de ani: "Trebuie să punem nevoile cetăţeanului pe primul loc"

Poliţia a împlinit 191 de ani: "Trebuie să punem nevoile cetăţeanului pe primul loc"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două momente distincte au marcat, la Galaţi, Ziua Poliţiei Române. Slujitorii armatei care se află în primul rând pe timp de pace au sărbătorit pe 25 martie 2013, de Bunavestire, 191 de ani de la atestarea documentară, prilej cu care au oferit cinstirea cuvenită atât celor care şi-au jertfit viaţa în slujba poliţiei, dar şi celor care în prezent poartă cu cinste însemnele acestei instituţii. Pentru acest motiv, prima parte a zilei a fost marcată chiar în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, unde conducerea instituţiei, alături de prefectul Emanoil Bocăneanu şi preşedintele ATOP, Dorin Butunoiu, a depus o coroană de flori la monumentul ridicat în amintirea poliţiştilor care au făcut sacrificiul suprem: cpt. p.m. Viorel Rugină, plt. adj. Marin Bujor şi lt. maj. Aurel Diaconu.

133 de avansări în grad

Cel de-al doilea moment festiv al Zilei Poliţiei a fost dedicat celor care fac acum parte din structura menită să le ofere cetăţenilor siguranţă şi încredere. Alături de oficialităţi, foşti şi actuali şefi, poliţiştii gălăţeni au primit vestea cea bună atât din partea Bisericii cât şi a superiorilor care au avut, pentru cei care au meritat, "darul" de a le mai adăuga câte un grad la categoria profesională.

"Este o mare inspiraţie ca Ziua Buneivestiri să fie Ziua Poliţiei Române. Dumneavoastră, poliţiştii, aveţi o legătura excepţională cu ceea ce înseamnă fiinţa naţională. Oamenii care depun jurământ nu au un simplu cod deontologic. Ei oricând îşi pot dărui până la ultima suflare pentru binele poporului", a subliniat pr. Lucian Petroaia, consilier eparhial. Importanţa muncii în poliţie, dar şi continuarea îmbunătăţirii calităţii serviciului în slujba cetăţenilor le-a fost amintită poliţiştilor de la Galaţi şi prin mesajul şefului Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă: "Profesia pe care ne-am ales-o trebuie onorată cu credinţă, devotament şi în primul rând cu vocaţie. A fi poliţist presupune să pui pe primul loc nevoile cetăţeanului, ale comunităţii, amânând sau renunţând la rezolvarea unor probleme personale sau de familie".

Acelaşi îndemn le-a fost adresat oamenilor legii şi de către şeful IPJ Galaţi, comisarul Dănuţ Lefter, după ce a dat citire ordinelor prin care 39 de ofiţeri şi 94 de agenţi au fost avansaţi la gradul profesional superior.

"Le transmit tuturor mulţumirile mele pentru întreaga activitate. În continuare vreau să demonstrăm că în activitatea muncii de poliţie suntem buni. Avem deasupra această sărbătoare a Buneivestiri şi cred că munca noastră trebuie să fie dreaptă şi creştinească", a punctat cms. Lefter.

Citit 1746 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2013 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.