Durbacă va negocia cu PSD

Durbacă va negocia cu PSD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PC Galaţi, Eugen Durbacă, face parte din comisia care va negocia cu PSD stabilirea componenţei listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie.

Duminică, la Palatul Parlamentului, conservatorii din toată ţara au decis că e mai bine să participe în alegerile pentru Parlamentul European la braţ cu PSD. PC Galaţi a avut la Bucureşti o delegaţie de aproape 30 de persoane. Durbacă ne-a declarat că delegaţia gălăţeană a avut un cuvânt greu de spus în luarea deciziei de a merge pe aceleaşi liste cu PSD.

„Participarea filialelor PC din ţară a fost numeroasă. Nu au lipsit decât preşedinţii de la Giurgiu – unde nu avem organizaţie, Cluj şi Ialomiţa. Iniţial, 14 preşedinţi de filiale au susţinut că trebuie să mergem în alegeri separat.

Curios, la vot au fost 32 de voturi pentru a merge mai departe cu PSD, şase voturi împotrivă şi patru abţineri. Pe parcurs s-au convins că orice ar vota, majoritatea va decide că e mai bine pe listele PSD”, ne-a declarat Durbacă. Politicianul este,  de o lună şi jumătate, preşedintele departamentului organizatoric la nivel naţional.

Un conservator gălăţean pe loc eligibil?

Potrivit lui Durbacă, PC va avea două locuri pe lista de candidaţi a Alianţei PSD+PC. Dorinţa liderului gălăţean este ca unul dintre cele două locuri să fie eligibil, iar acesta să fie ocupat de un conservator din filiala locală:

„Eu voi susţine ca persoana pe care o propun să fie pe loc eligibil, în primii zece. Eu fac parte din delegaţia de negocieri cu PSD alături de Daniela Popa, Piedone şi Coduţ Şereş. Nu m-am gândit pe cine voi propune”, a declarat Durbacă.

În toamna anului 2007, PC a obţinut la Galaţi un scor foarte bun: 12,15 la sută. Atunci consilierul local Picu Apostol Roman a candidat pentru Parlamentul European de pe poziţia a şaptea a listei de candidaţi a PC.

Durbacă nu îl va susţine pentru o nouă candidatură la Parlamentul European: „Pe Picu Roman nu pot să-l pun pentru că nu ştie o limbă străină. Condiţia pe care am pus-o eu a fost să ştie o limbă străină. Nu ai cum să te duci acolo dacă nu ştii limbi străine. Ce faci, vorbeşti singur? Avem şi noi pretenţii de acum încolo, punem şi noi un om de calibru”, a declarat liderul PC.

Osul la treabă!

L-am întrebat pe şeful conservatorilor gălăţeni cum comentează acuzaţiile filialelor PC care propuneau despărţirea de PSD pentru că social-democraţii n-au fost suficient de „recunoscători” pentru voturile din alegeri.

„Nu  le dau dreptate şi m-am supărat pe cei care au spus să candideze separat. Sunt judeţe unde nu au fost băgaţi în seamă, dar cum să fie când au 1,64 la sută, cum e Suceava. E absurd să iei în considerare un partener cu doi la sută.

Eu voi susţine la modul colegial, făcând parte din delegaţia de negociere, ca fiecare filială PC să primească unul, două posturi de conducere a instituţiilor deconcentrate. E penibil să susţin o organizaţie cu doi la sută sau cu 1,64 la sută.

Trebuie să fiu corect. Eu le-am spus şi la şedinţe, aveţi pretenţii dar ce procent aţi scos? Sunt un om de performanţă. Astăzi, în raportul pe care l-am prezentat le-am spus că într-un an de zile, dacă se pune osul la treabă, trebuie să avem zece la sută! După aceea discutăm”, a mai spus Durbacă.

În condiţiile în care mai mult ca sigur PSD Galaţi o va avea pe eurodeputata Adriana Ţicău pe loc eligibil pe lista pentru PE, pare greu de crezut că un conservator din Galaţi ar putea prinde un loc în primii zece. Dar totul se negociază.

Citit 1318 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.