Capturi la frontieră: maşini cu numere false, ţigări şi plase monofilament

Capturi la frontieră: maşini cu numere false, ţigări şi plase monofilament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zi încărcată joi! Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit o maşină radiată din circulaţie, doi concidadini care se distrau cu trei plase monofilament, plus un brăilean - contrabandist de ţigări!

Poliţiştii au oprit în trafic un Ford Sierra, ale cărui plăcute de înmatriculare erau confecţionate dintr-un material atipic. Maşina era condusă de gălăţeanul Mircea F., de 32 ani, iar pe plăcuţe avea aplicat un autocolant cu însemnele Austriei şi UE.

Deoarece şoferul nu avea asupra sa nici un document al autoturismului şi existând suspiciuni că maşina ar putea fi radiată din circulaţie, s-au făcut verificări suplimentare prin Biroul de Contact Oradea. Maşina era într-adevăr radiată de către autorităţile din Austria, din 6 iunie 2008.

Lui Mircea i-a fost făcut dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals.

La ora 11,30, poliţiştii din cadrul Detaşamentului de Intervenţie al Frontierei au oprit pentru control un Volkswagen Sharan, condus de brăileanul Marian G., de 52 ani.

În portbagajul maşinii au fost descoperite 587 de pachete de ţigări (în valoare totală de 2.500 lei), de diferite mărci. Ţigările aveau aplicate timbre de Republică Moldova şi Ucraina, nu aveau  documente de provenienţă şi fuseseră cumpărate din Piaţă Basarabiei (Galaţi).

Au fost anunţaţi inspectorii din cadrul Gărzii Financiare, secţia Galaţi, care l-au sancţionat pe brăilean cu 1.000 lei şi au confiscat toate ţigările.

Un echipaj din cadrul Poliţiei de Frontieră Galaţi a oprit pentru control, în aceeaşi zi, la ora 23, în zona Staţiei de Pompare Vânători, o Dacie 1310 condusă de gălăţeanul Ionel P., de 23 ani, în care se află şi Nicuşor D., de 37 ani, tot din Galaţi, proprietarul maşinii.

La controlul în autoturism au fost descoperite trei plase de pescuit, din plasă monofilament. În timpul controlului, Nicuşor D. s-a enervat, înjurându-i pe poliţiştii de frontieră.

Oamenii legii le-au făcut celor doi dosar penal pentru producerea, importul, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale şi în apele maritime interioare, lui Nicuşor D. adăugându-i-se la dosar şi sfidarea organelor judiciare.

Citit 1105 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.