Curăţenie pe strada Brăilei: Spaţii comerciale demolate în Ţiglina I

Curăţenie pe strada Brăilei: Spaţii comerciale demolate în Ţiglina I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un butic de lenjerie intimă fantezistă, pentru doamne şi domnişoare îndrăzneţe în dormitor, şi un magazin de haine accesibile, dar cam kitschoase, au fost demolate în Ţiglina I. Sex-shop-ul de vizavi îşi aşteaptă, resemnat, sfârşitul, iar în vecinătate, un magazin de telefonie mobilă şi un altul de încălţăminte au fost golite şi sunt gata să cadă pe altarul unui urbanism civilizat, aşa cum merită Galaţiul.

După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, cele cinci chioşcuri/buticuri au fost demolate chiar de proprietarii lor. Motivul? Fiecare dintre construcţii avea câte o "bubă" mare - ba îi lipsea autorizaţia de construire, ba actul de urbanism, ba chiria nu mai era plătită de doi ani. Primăria i-a notificat pe posesorii coşmeliilor că au obligaţia să desfiinţeze construcţia şi să aducă terenul la starea iniţială. În caz contrar, Primăria ar fi demarat procedura de desfiinţare pe cheltuiala proprietarilor. Constatând că e mai ieftin dacă-şi demolează singuri chioşcurile, afaceriştii s-au conformat, la fel cum au făcut-o, în toamna anului trecut, gălăţenii din cartierul Micro 40 care, somaţi de Primărie, şi-au demolat magaziile improvizate.

Curăţenia nu se opreşte aici. „Vor urma alte chioşcuri care nu se încadrează în planul de reabilitare a străzii Brăilei şi a aleilor pietonale”, ne-a declarat Mihai Costache. Cu votul Consiliului Local, Primăria a demarat un proiect de modernizare a celei mai importante artere a oraşului - înlocuirea pavajelor pietonale şi amenajarea scuarului. Potrivit city-managerului Aurel Vlaicu, se are în vedere construirea unor galerii comerciale pentru toţi comercianţii de pe Brăilei.

Citit 5137 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2013 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.