Curăţenie pe strada Brăilei: Spaţii comerciale demolate în Ţiglina I

Curăţenie pe strada Brăilei: Spaţii comerciale demolate în Ţiglina I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un butic de lenjerie intimă fantezistă, pentru doamne şi domnişoare îndrăzneţe în dormitor, şi un magazin de haine accesibile, dar cam kitschoase, au fost demolate în Ţiglina I. Sex-shop-ul de vizavi îşi aşteaptă, resemnat, sfârşitul, iar în vecinătate, un magazin de telefonie mobilă şi un altul de încălţăminte au fost golite şi sunt gata să cadă pe altarul unui urbanism civilizat, aşa cum merită Galaţiul.
După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, cele cinci chioşcuri/buticuri au fost demolate chiar de proprietarii lor. Motivul? Fiecare dintre construcţii avea câte o "bubă" mare - ba îi lipsea autorizaţia de construire, ba actul de urbanism, ba chiria nu mai era plătită de doi ani. Primăria i-a notificat pe posesorii coşmeliilor că au obligaţia să desfiinţeze construcţia şi să aducă terenul la starea iniţială. În caz contrar, Primăria ar fi demarat procedura de desfiinţare pe cheltuiala proprietarilor. Constatând că e mai ieftin dacă-şi demolează singuri chioşcurile, afaceriştii s-au conformat, la fel cum au făcut-o, în toamna anului trecut, gălăţenii din cartierul Micro 40 care, somaţi de Primărie, şi-au demolat magaziile improvizate.
Curăţenia nu se opreşte aici. „Vor urma alte chioşcuri care nu se încadrează în planul de reabilitare a străzii Brăilei şi a aleilor pietonale”, ne-a declarat Mihai Costache. Cu votul Consiliului Local, Primăria a demarat un proiect de modernizare a celei mai importante artere a oraşului - înlocuirea pavajelor pietonale şi amenajarea scuarului. Potrivit city-managerului Aurel Vlaicu, se are în vedere construirea unor galerii comerciale pentru toţi comercianţii de pe Brăilei.

Citit 4964 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2013 16:08

30 comentarii

 • postat de anonim
  Joi, 30 Mai 2013 13:32
  e usor sa demolezi tot....trebuia gandit si pus in balanta si impactul social in urma acestor demolari....sunt unitati demolate care au cate 5 - 6 angajati, platesc la zi impozit pe cladire si chirie pe teren, sunt dotate cu utilitati, cunpara si vand mai departe, se incaseaza TVA, impozit pe profit, taxe si cotizatii pt personal, salariati care incaseaza remuneratia si o introduc din nou in economia locala.....asta in ani de criza.....ce se intampla cu toti oamenii acestia?..unde se reangajeaza?....ce solutii au in perioada economica in care traim?....acum era momentul pentru o actiune de genul asta? ori poate cotizatiile lanturilor mari de hypermarket ung mai bine iar restul trebuie sa dispara....vom trai si vom vedea......dar cu siguranta asta vom vedea.....demolati-i pe cei amplasati ilegal, fara autorizatie de constructie, fara chirii si taxe platite, cu chioscuri din sticla fara utilitati dar cu ceilalti ce aveti? care au fost de buna credinta si au respectat ce li s-a cerut, au creat locuri de munca......RUSINE SA VA FIE!!!!!!
  0
  2
  Raportează
 • postat de The Godfather
  Marți, 16 Aprilie 2013 23:09
  Prostiii pentru cei care pun botul, primarul ocupa trotuarul din fata cinematografului central cu terasa lui (in constructie) .. mare nesimtire si tupeu fantastic .. cine dracu admite asa ceva? .. ii s-a urcat si lui asta rahatul la cap. A transformat primaria in institutia lui masa si a lui tasu, a angajat prin "concurs" toti cateii lor (stan si cosca) ... asta este romania si orasul galati .. in curand se va termina si cu astea.
  0
  1
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 15 Aprilie 2013 22:52
  A fost demolat si sex-shopul acela, iar la spatiile in care erau o agentie de pariuri si un magazin de telefonie mobila le-au fost scose geamurile. Sper ca maine sa se ridice molozul de pe aleile pietonale si sa revina la forma standard.

  Acelasi lucru trebuie facut si la parcul de la Spitalul de Copiii, la chioscurile cu piesele auto de la Popescu cat si din Parcul Eminescu cu constructia monstruoasa de pe spatiul verde.
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparat
  Luni, 15 Aprilie 2013 22:29
  mari afaceri......!!TOTUL JOS !!!NU PE TROTUARE SI INSPATIILE VERZI !!!cine vrea afacere sa, vada in magazinele mari !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de GINA
  Luni, 15 Aprilie 2013 21:40
  CREDETI CA INTERESEAZA PE CINEVA DE VOI,LOCUITORII GALATIULUI??INTERESUL ESTE TOT AL LOR ,SA-SI FACA CALE DE ACCES SPRE 'SUPERBA CONSTRUCTIE'(FOSTUL COMPLEX).SUNT ATATEA DE FACUT IN MIZERIA AIA DE ORAS .ACOLO MAI ERAU NISTE LOCURI DE MUNCA ,SE PLATEAU IMPOZITE,ETC.NU CRED CA ISI PERMITE CINEVA IN 2013 SA NU-SI PLATEASCA TAXELE SI IMPOZITELE PTR CA TI SE BLOCHEAZA CONTUL .CEI CE NU STIU SA SE OPREASCA DIN A FACE COMENTARII DOAR DE DRAGUL DE A LE FACE.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Tastați TOTUL DESPRE GALATI 1970 și vedeți și comparați. Imaginile sunt concludente.
  Luni, 15 Aprilie 2013 21:38
  Îmi pare rău de comercianți, dar au abuzat de spațiul verde, de spațiul nostru verde, orașul fiind conceput aerisit, așa cum se poate vedea dacă tastați ,,TOTUL DESPRE GALATI 1970'' unde se poate vedea orașul așa cum a fost proiectat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cioalacu Emil
  Luni, 15 Aprilie 2013 18:29
  BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!.S-A spart BUBA. Sa vedem ce facem cu FLORARII din TIGLINA. Va fi greu dar am asteptat atat.Felicitari pentru curaj DOMNULE PRIMAR
  0
  0
  Raportează
 • postat de david
  Luni, 15 Aprilie 2013 16:54
  CAND VOR DISPAREA MICII COMERCIANTI . ATUNCI O SA VADA EI ,, PRETURI " , CAND MARILE SUPERMAKETURI VOR STABILI EI PRETURILE DEOARECE CONCURENTA CEA HULITA , A FOST ELIMINATA . VOR AVEA DE SUFERIT TOT CEI CE SE IMPIEDICAU DE ACELE CHIOSCURI . SI IN STATELE EUROPEI SE PASTREAZA MICILE AFACERI , PENTRU A ECHILIBRA PIATA .
  0
  1
  Raportează
 • postat de lirius
  Luni, 15 Aprilie 2013 16:13
  Cei care au anchis cu garduri pe la parterul blocurilor cand intra la rand domnule primar ? Ca ei nu sunt constienti de faptul ca stau la bloc si spatiu pe care lau anchis este spatiul comun .De la tara au venit , tot la tara se cred ,considerand ca locul din fata balconului este ograda lui, si poate sa asi puna si un leagan , si o masa si un gratar si muzica , ca ce dracu ma este ograda lui.
  1
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Luni, 15 Aprilie 2013 13:38
  O stire pe care o stiam de vreo sapt...
  Oricum, cu Sex Shop-ul de acolo care vinde tigari cu "vise" si magazinul de pantofi cu fiarele scoase pe partea parcului cum ramane ? macar sa-si taie fiarele care ies din magazin.

  Ei au bani sa-si "plateasca datoriile" ?!?!?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nick
  Luni, 15 Aprilie 2013 13:37
  Si al Spitalul de copii in jurul parculetului, sunt baraci cu aspect inestetic...acestea cand zboara de la locul lor ? Jos cu ele ca arata oribil si uratesc enorm zona.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Luni, 15 Aprilie 2013 13:08
  Pur si simplu TREBUIE sa se faca loc liber pentru mastodontul lui Durbaca care se construieste acolo.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Luni, 15 Aprilie 2013 12:58
  Un pas mic spre normalitate. Demolarea gheretelor nu loveste in economia locala, ci poate doar in cea subterana. Chioscurile astea au probabil maxim 2 angajati, probabil la negru. Cand un mic intreprinzator nu plateste chirie pt spatiul ocupat, nu are aprobare pt respectivul spatiu, atunci nu contribuie cu nimic la bunul mers al orasului.
  Si pt a nu mai vedea masini parcate pe spatiile pietonale, primaria ar trebui sa plaseze stalpi de protectie/parapeti, sau cum se cheama, pe fiecare trotuar din oras. De asemenea, camere de filmat in tot orasul. Nu le suport, insa pt a ne civiliza avem nevoie de pumn in gura.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Petru
  Luni, 15 Aprilie 2013 12:19
  DISTRUGEREA MICILOR INTREPRINZATORI PRIN ASTFEL DE ACTIUNI IN FAVOAREA "GALERIILOR COMERCIALE" (!) A HIPERMARKETURILOR REPREZINTA DE FAPT DISTRUGEREA ECONOMIEI LOCALE !! INCAPABILI SA PREVADA ASTA PRIN ACCEPTAREA HIPERMARKETURILOR IN INIMA ORASULUI, MAI ADAUGA SI DESFIINTAREA UNOR LOCURI DE MUNCA SI IMPLICIT ELIMINAREA UNOR VENITURI CARE RAMANEAU IN INTERIORUL LOCALITATII !
  BRAVO!
  0
  1
  Raportează
 • postat de mariuca
  Luni, 15 Aprilie 2013 11:59
  In micro 39 linga semafor sunt numai baruri ,poate faceti un bine sa la demolati dl,primar
  0
  0
  Raportează
 • postat de mariana
  Luni, 15 Aprilie 2013 11:52
  Demolati si pe aleea comertului din micro 38,daca tot ati inceput cu demolatul , dl.Primar,,,,,
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 15 Aprilie 2013 10:50
  Pentru cei ce nu prea au carte , le spun ca indiferent de unde provine marfa , aceasta revanduta creeaza valoare adaugata ce alimenteaza bugetul de stat !! ! In ceea ce priveste munca la negru , aceasta s-a redus semnificativ deci contributiile de aici se incaseaza.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Vali
  Luni, 15 Aprilie 2013 10:39
  in cartiere cand veniti cu astfel de initiative? Oricat de laudabile ar fi din pacate nu locuiesc nici macar in apropierea strazii Brailei si nici scoala copiilor sau serviciul meu nu e pe-aproape asa ca zi de zi tot de hardughiile de garaje amplasate peste tot, si de masinile parcate si pe trotuare si pe spatiile verzi si de chioscurile care mai de care mai colorate si mai kitchoase dau.
  0
  0
  Raportează
 • postat de KasaNova
  Luni, 15 Aprilie 2013 10:19
  Bre, mai piano cu locurile de munca, ca asta nu-i servici sa cumperi din depozit si sa vinzi la chiosc in buricul targului. Iar cei care angajeaza la butique o fac de regula la negru,pe bani de mizerie si fara alte taxe platite la buget.Si nu comertul cu marfa chinezeasca salveaza orasul ci micii producatori daca ne raportam la acest nivel. Iar cat despre sex-shop-urile care vand etnobotanice chiar ma bucur ca dispar! N-am nimic impotriva sa va faceti bacanii de cartier in spatele blocurilor,dar mereu aud placa ca lumea se duce la hypermarket si pt o paine ca-i mai ieftin.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alex
  Luni, 15 Aprilie 2013 10:14
  Urbanism civilizat ??? Copacii aceia ciopliti la intamplare din spate dau o senzatie la fel de oribila ca buticurile astea. In locul farmecului natural calmant se prefera ridicolul ?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 15 Aprilie 2013 09:58
  Oricat s-ar bucura unii de demolarea chioscurilor , nu este o masura buna. Pe timp de criza , sa mai desfiintezi niste locuri de munca e dureros ! Cei ce se bucura nu stiu ca scade si contributia la pensii si salarii, taxe si impozite. Cand nu vor mai fi bani de pensii , tot ei vor fi primii care vor urla pe strazi.
  0
  1
  Raportează
 • postat de greem
  Luni, 15 Aprilie 2013 09:56
  "se are în vedere construirea unor galerii comerciale pentru toţi comercianţii de pe Brăilei." - asta chiar ma sperie !!! unde? cand? cum?
  0
  0
  Raportează
 • postat de dragos
  Luni, 15 Aprilie 2013 09:42
  hai hai la mai mare!!
  poate avem noroc si eliberam parcul de TOATE dughenele aparute cu voia lu neculaie si durbaca1!

  cu curaj, domnilor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gigel
  Luni, 15 Aprilie 2013 09:24
  Mai bine rezolvati problema ..cu tentativa de constructie tot de acolo din tiglina, dar de pe locul unde a fost magazinul general........aia o sa devina ruina sau chiar este ......si apoi masinile care stau de zeci de ani nemiscate pe unele strazi....
  Primaria este incostienta cu toate lucrurile astea....cat de periculoase pot fi....
  0
  0
  Raportează
 • postat de KasaNova
  Luni, 15 Aprilie 2013 09:09
  Of, ati vaduvit fetitele care fac video-chat de garderoba si acum luati si aurolacul de la sex-shop. In schimb pe faleza au reaparut conationalii nostri cu zahar pe bat si floricele. Sunt curios ce aprobari au si cei cu monstruozitatile construite pe Faleza Inferioara care reprezinta in acest moment singurul loc de promenada in Galati, chioscurile de la Potcoava de Aur, de la TreiStar samd. Din acest punct de vedere Braila ne-a luat-o cu mult inainte. Si de ce nu strangeti si rablele scoase din uz care ocupa locurile de parcare care sunt radiate din circulatie, de ce nu demolati garajele construite abuziv pe spatiile verzi. De ce nu redati cetatenilor toaletele publice peste care s-au construit carciumi , de ce nu donati acei palmieri de pe Brailei la Gradina Botanica, de ce nu faceti demersuri sa obtineti terenurile de fotbal ale Universitatii sau cel al raposatei Victoria TC unde se poate construi o sala polivalenta mult mai necesara decat un nou stadion, de ce nu amendati proprietarii cladirilor vechi din centru care le lasa in paragina,de ce nu desfiintati centrele de colectare a fierului vechi care ii indeamna pe americanii nostri sa distruga tot ce contine metal pe domeniul public. Parghii legale sunt suficiente, nu sunt un adept al primarului Capitalei dpdv politic, dar e de admirat cum a intrat cu buldozerul peste toti cei care incalca legea si sfideaza bunul simt!A curatat parcurile de carciumile construite abuziv, a demolat chioscurile de la colt de strada, a finalizat un stadion la standarde europene, a construit pasajul Basarab in ciuda catorva carcotasi speriati ca-si pierd privilegiile. Deocamdata cu 3 chioscuri demolate primavara n-a sosit in Primaria Galati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pietonul
  Luni, 15 Aprilie 2013 07:44
  Partea proasta e ca in locul chioscurilor demolate apar eternelle masini second hand scoase la vanzare.Asa s-a intamplat si in parcul Ghe.Asachi, langa spitalul de copii unde, in locurile ramase goale au aparut cateva masini scoase la vanzare.Politia a adormit din nou si pe trotuarele de pe Siderurgistilor stau zeci de masini, mai rau ca in talcioc, iar oamenii nu mai au pe unde circula.
  0
  0
  Raportează
 • postat de FELIX
  Luni, 15 Aprilie 2013 07:28
  DA DE CE NU DEMOLATI SI CONSTRUCTIA MAMAUT DE PE SATURN??? De 5 ani suntem nevoiti sa ocolim cu masina stada din fata DISCO VIP , iar pietonii se expun la accidente rutiere caci pe str. Saturn TROTUARUL ESTE OCUPAT CU GARD DE CONSTUCTIA MAMAUT!!!Primaria nu spune un cuvint despre acest lucru semnalat de 1 an mai mereu !!!!!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ati inceput sa le cam ratati...
  Luni, 15 Aprilie 2013 07:14
  S-a scris in anti dotul . ro de doua zile deja... acum veniti si voi la rand?
  1
  0
  Raportează
 • postat de Iulia
  Luni, 15 Aprilie 2013 07:14
  In sfarsit s-a intamplat si ceva bun in orasul asta. Sau e pe cale sa se intample, caci din cate am vazut eu, spatiu inca nu e adus chiar la starea initiala. S-au darmat doar peretii cosmeliilor, dar acolo candva era iarba...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Damian
  Luni, 15 Aprilie 2013 06:49
  Foarte bine domnule primar! Continuaţi în rapid şi fără menajamente la redarea spaţiilor publice către cetăţeni!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.