Mihail Boldea pus în libertate de Curtea de Apel Iaşi. Decizia nu este definitivă

Mihail Boldea pus în libertate de Curtea de Apel Iaşi. Decizia nu este definitivă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai bine de un an de zile de la arestare, fostul deputat Mihail Boldea a primit prima veste bună. Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Momentan, Boldea va rămâne în arest pentru că procurorii DIICOT au atacat decizia Curţii cu recurs.

În aceeaşi cauză, magistraţii ieşeni au decis şi eliberarea lui Tudorel Vrânceanu, sub control judiciar. Şi această decizie a fost atacată cu recurs de procurori.

În aceeaşi şedinţă de judecată, magistraţii au respins cererile avocaţilor Auricăi Luchiniuc şi ai lui Sorin Balaban de disjungere a cauzei. Un alt inculpat din dosar, Fănel Dumbravă, a cerut judecarea sa beneficiind de reducerea sentinţei, în condiţiile recunoaşterii faptelor, lucru cu care magistraţii ieşeni au fost de acord.

Până la judecarea recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Mihail Boldea şi Tudorel Vrânceanu vor rămâne în arest preventiv.

În acest dosar a fost arestat şi Petrică Tănase, cel acuzat că a falsificat toate actele folosite de Boldea. Dacă Curtea Supremă va păstra decizia Curţii de Apel Iaşi, Petrică Tănase va rămâne singurul arestat, exceptându-i pe inculpaţii arestaţi în alte cauze.

Citit 2535 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2013 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.