EXCLUSIV VL / Autorităţile sunt învinse de mafioţii cu wole!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

EXCLUSIV VL / Autorităţile sunt învinse de mafioţii cu wole!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Amenzile contravenţionale nu înseamnă mare lucru pentru cei care fac afaceri ilegale cu fier vechi, dar reprezintă singura pedeapsă pe care autorităţile o pot aplica * În timp ce Poliţia aşteaptă să facă un flagrant la centrele de fier vechi, iar Garda de Mediu bombardează cu notificări Primăria, wolele sapă zi de zi, şubrezind terenul de sub platforma siderurgică, dar şi Viaductul


Activităţile de excavare a pământului de pe flancul drept al platformei siderurgice nu sunt aşa de uşor de stopat, deşi indivizii care zi de zi scurmă pământul pentru a scoate fier vechi nu s-au arătat interesaţi nicio secundă de faptul că ceea ce fac nu este legal. Mai bine zis, sunt imposibil de oprit pentru că, aşa cum recunoaşte chiar administratorul terenului, respectiv Primăria Galaţi, singurele pârghii de sancţionare în conformitate cu legile actuale sunt amenzile: usturătoare pentru un om de rând care s-ar apuca, să zicem, să facă un gard sau să sape o groapă fără autorizaţie, dar nesemnificative pentru cei care obţin sute de milioane de lei de pe urma fierului extras şi valorificat.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 2476 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.