UPDATE / Marius Stan: "Nu vom avea apa caldă întreruptă, cel puţin deocamdată"

UPDATE / Marius Stan: "Nu vom avea apa caldă întreruptă, cel puţin deocamdată"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 20.40 - Veşti bune! Am scăpat de perspectiva sumbră a spălatului la lighean, cu apă încălzită. În urma demersurilor făcute la Bucureşti de către primarul Marius Stan, Galaţiul va avea apa caldă la robinet. Asta nu înseamnă că toate s-au rezolvat.
"Nu vom avea apa caldă întreruptă, cel puţin deocamdată. Dar ameninţarea rămâne, tocmai de aceea gălăţenii trebuie să fie conştienţi că orice serviciu trebuie plătit şi trebuie să-şi achite datoriile către Apaterm", ne-a declarat Marius Stan.


Oraşul riscă din nou să rămână fără apă caldă pentru că Electrocentrale Galaţi a primit din partea Romgaz SA Mediaş înştiinţarea că începând de mâine, 11 iunie, ora 6,00, îi vor fi sistate livrările de gaze naturale. Teoretic, dacă Romgaz se ţine de cuvânt, Electrocetrale ar mai putea să livreze agent termic către Apaterm folosind stocul de păcură, dacă are aşa ceva. Practic, directorul Electrocentrale, Tudor Petre, ne-a declarat revoltat că problemele sunt mult mai complicate decât furnizarea de agent termic către Apaterm - şi dacă oraşul va mai avea sau nu apă caldă - şi că e vorba de supravieţuire, motiv pentru care se află la Ministerul Economiei. Directorul ne-a declarat că oraşul a mai stat, în anii trecuţi, şi câte două săptămâni fără apă caldă, deci nu e o problemă atât de mare.
Potrivit Primăriei Galaţi, decizia Romgaz de a sista livrările de gaze naturale către Electrocentrale este motivată de faptul că producătorul gălăţean de energie “nu a prezentat soluţii viabile de majorare a cuantumului garanţiilor”, nu a reuşit stingerea datoriilor restante” şi “nu a prezentat un plan viabil de stingere a datoriilor restante şi de achitare pe viitor a contravalorii gazelor naturale”, care să poată fi agreat.
Conform Romgaz, datoria SC Electrocentrale este de 88.609.147 de lei, iar potrivit Primăriei de la începutul anului, Apaterm a efectuat către Electrocentrale plăţi de 42.382.815 de lei, din care 1.377.596 de lei chiar în cursul acestei dimineţi.
În prezent, primarul Marius Stan se afla şi el la Bucureşti şi depune toate demersurile legale pentru revocarea deciziei Romgaz şi preluarea SC Electrocentrale, mai ales că a primit, în acest sens, susţinerea premierului Victor Ponta.

Citit 2720 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2013 20:41

6 comentarii

 • postat de violeta
  Marți, 11 Iunie 2013 10:16
  Stimata doamna Anca Melinte,
  cum sa traducem "demersuri făcute la Bucureşti de către primarul Marius Stan " ? caci doar daca suntem in campanie electoral e permis sa-i laudati fara dovezi. Ce sursa aveti dvs. cand faceti aceasta afirmatie ? va rog sa ne spuneti si noua...
  0
  0
  Raportează
 • postat de UN CETATEN DIN GALATI, CARE TE-A VOTAT....
  Marți, 11 Iunie 2013 07:50
  domnule primar, ce sa nu intrerupa....APA CALDA nu avem de aproape UN AN. luati la control toate asociatiile de locatari, ca se pare , ca dorm pe scaune cei ce ar trebui sa trnsmita o situatie exacta . nici macar pe tabelul de la fiecare scara nu afiseaza sumele exacte chiar daca tu ai platit la inceputul lunii datoriile . NU AVEM DATORII ,DAR NICI APA CALDA, DESI PLATIM LA TIMP......
  0
  0
  Raportează
 • postat de marius
  Luni, 10 Iunie 2013 21:20
  Domn primar da de munca cand te apuci.Ne tot prostesti cu apaterm,cu otelu cu toate prostiil,dar de treaba cand?Ai tot papatce ai putut de la asfalt de la borduru si cate mai altele,dar nu stiu daca ai vazut ca la Blaj a fost adus Bosh,la Cluj Bosh construieste o alta fabrica.Tu cand te apuci de treaba?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galati
  Luni, 10 Iunie 2013 20:10
  Preluarea SC Electrocentrale e fondanta pe coliva. Se va umple ochi, in timp record de USL-asii care bat maruntica pe tusa (toti mari specialisti, de altfel) de aproape un an si se va avea soarta Apaterm.
  O s-o traim si pe asta...
  Valea Jiului reloaded scrie pe noi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 10 Iunie 2013 18:45
  si uite asa cum va ziceam Electrocentrale este tras in faliment de catre Apaterm !!!

  Si nu este vorba doar de apa calda ci lucrurile sunt mult mai grave SE SCRIE IN ARTICOL !
  Ce vreti mai clar ?

  Si odata Electrocentrale in faliment, Combinatul nu o sa mai aiba curent asa de ieftin (abia ziceau ca ce au este deja scump) si o sa intre in faliment si Combinatul siderurgic Galati !

  Si atunci sa vezi preturi la apartamente de 4 camere de 10.000 euro precum in orasele distruse precum Alexandria Calarasi sau altele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Suleyman
  Luni, 10 Iunie 2013 18:21
  Am bl pl, trebuie sa-mi iau boiler.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.