UPDATE / Marius Stan: "Nu vom avea apa caldă întreruptă, cel puţin deocamdată"

UPDATE / Marius Stan: "Nu vom avea apa caldă întreruptă, cel puţin deocamdată"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 20.40 - Veşti bune! Am scăpat de perspectiva sumbră a spălatului la lighean, cu apă încălzită. În urma demersurilor făcute la Bucureşti de către primarul Marius Stan, Galaţiul va avea apa caldă la robinet. Asta nu înseamnă că toate s-au rezolvat.

"Nu vom avea apa caldă întreruptă, cel puţin deocamdată. Dar ameninţarea rămâne, tocmai de aceea gălăţenii trebuie să fie conştienţi că orice serviciu trebuie plătit şi trebuie să-şi achite datoriile către Apaterm", ne-a declarat Marius Stan.


Oraşul riscă din nou să rămână fără apă caldă pentru că Electrocentrale Galaţi a primit din partea Romgaz SA Mediaş înştiinţarea că începând de mâine, 11 iunie, ora 6,00, îi vor fi sistate livrările de gaze naturale. Teoretic, dacă Romgaz se ţine de cuvânt, Electrocetrale ar mai putea să livreze agent termic către Apaterm folosind stocul de păcură, dacă are aşa ceva. Practic, directorul Electrocentrale, Tudor Petre, ne-a declarat revoltat că problemele sunt mult mai complicate decât furnizarea de agent termic către Apaterm - şi dacă oraşul va mai avea sau nu apă caldă - şi că e vorba de supravieţuire, motiv pentru care se află la Ministerul Economiei. Directorul ne-a declarat că oraşul a mai stat, în anii trecuţi, şi câte două săptămâni fără apă caldă, deci nu e o problemă atât de mare.

Potrivit Primăriei Galaţi, decizia Romgaz de a sista livrările de gaze naturale către Electrocentrale este motivată de faptul că producătorul gălăţean de energie “nu a prezentat soluţii viabile de majorare a cuantumului garanţiilor”, nu a reuşit stingerea datoriilor restante” şi “nu a prezentat un plan viabil de stingere a datoriilor restante şi de achitare pe viitor a contravalorii gazelor naturale”, care să poată fi agreat.

Conform Romgaz, datoria SC Electrocentrale este de 88.609.147 de lei, iar potrivit Primăriei de la începutul anului, Apaterm a efectuat către Electrocentrale plăţi de 42.382.815 de lei, din care 1.377.596 de lei chiar în cursul acestei dimineţi.

În prezent, primarul Marius Stan se afla şi el la Bucureşti şi depune toate demersurile legale pentru revocarea deciziei Romgaz şi preluarea SC Electrocentrale, mai ales că a primit, în acest sens, susţinerea premierului Victor Ponta.

Citit 2846 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2013 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.