Dovada că schimbările climatice ne îmbolnăvesc! Un copil din Galaţi a fost diagnosticat cu o boală tropicală

Dovada că schimbările climatice ne îmbolnăvesc! Un copil din Galaţi a fost diagnosticat cu o boală tropicală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un adolescent din judeţul Galaţi a fost salvat de medicii de la Spitalul de Pediatrie după ce a contactat o boală extrem de rară în România! Minorul s-a prezentat zilele trecute la camera de Gardă având o umflătură la ochi, însoţită de dureri. În urma investigaţiilor, specialiştii oftalmologi au descoperit că pacientul contactase un parazit pe care i l-au extras. Verdictul dat Institutul Cantacuzino le-a confirmat aşteptările: era vorba despre un parazit numit dirofilaria, extrem de rar întîlnit la noi în ţară şi cu siguranţă "importat" din ţinuturi exotice.

"S-a identificat ca fiind o dirofilaria de tip repens. Contextul social care permite vizite în alte ţări şi mai ales clima care s-a schimbat foarte mult a determinat creşterea numărului de dirofilarioze la noi în ţară. Cazul este în curs de investigare la noi la spital şi va fi trimis la Clinica de Parazitologie de la Spitalul Colentina. Copilul este sub tratament şi supraveghere şi, credem noi, pericolul a trecut", a precizat dr. oftalmolog Rodica Mazilescu.

Potrivit sursei citate, parazitul, care este purtat mai ales de câini şi pisici, se poate transmite prin ţânţari şi muşte, iar la om nu poate ajunge decât ocazional. Aceasta pare să fi fost însă şi calea prin care s-a îmbolnăvit adolescentul, întrucât acesta nu a părăsit ţara, dar s-a aflat frecvent în preajma unor luciuri de apă.

Medici spun că minorul a avut mult noroc, pentru că, neextras la timp, parazitul ar fi putut provoca pierderea globului ocular. În cazuri mai severe, acesta se poate localiza la nivelul inimii sau plămânilor, având efecte grave asupra funcţionalităţii întregului organism.

Citit 3260 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2013 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.