Tragedie în Şantierul Naval: O femeie a murit după ce a căzut în Dunăre

Tragedie în Şantierul Naval: O femeie a murit după ce a căzut în Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ITM-ul şi Poliţia anchetează împrejurările incidentului, varianta sinuciderii nefiind exclusă


Echipa de pe şalupa de intervenţie a Şantierului Naval Damen Galaţi a observat, miercuri dimineaţă, în apele Dunării trupul unei persoane. Echipajul a intervenit prompt şi a scos din apă trupul unei femei şi i-au acordat primul ajutor. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD, alertat prin Numărul Unic de Urgenţă 112, care a transportat victima la spital. În ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, femeia a decedat.
Cazul a fost preluat de poliţiştii gălăţeni şi de o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă, care încearcă să afle dacă femeia a sărit voluntar în apă sau a alunecat de pe chei.
Din primele cercetări a reieşit faptul că femeia era administrator al Societăţii Fidalus Construct, care avea lucrări subcontractate pe platforma Şantierului Naval. „S-a demarat o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. Pe mal au fost găsite casca de protecţie şi salopeta femeii care a fost scoasă din apele Dunării de echipa de pe şalupa de intervenţie”, ne-a declarat Viorel Dumitru, inspector şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.
Interesant este că numele firmei al cărei administrator şi-a pierdut viaţa atât de tragic apare într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Galaţi. Conform rechizitoriului întocmit în acest dosar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi, firma Fidalus Construct a preluat în mod ilegal un contract de la o altă societate din Brăila, care ar fi trebuit să execute lucrări de reabilitare pentru vila „Stejarul” din complexul Gârboavele, aparţinând Direcţiei Judeţene de Tineret.  Procurorii susţin că subcontractarea lucrării, în valoare de peste 100.000 de euro, s-a făcut după ce administratorul firmei din Brăila a primit mită 20.000 de lei.  Procurorii spun că atribuirea contractului către societatea brăileană s-a făcut cu scopul ca lucrarea să ajungă la firma Fidalus Construct. Dosarul a avut termen pe 3 iunie, când au fost audiaţi martorii. Judecătorii au acordat un nou termen în această cauză pe data de 11 iulie.

 

Citit 4994 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2013 16:11

13 comentarii

 • postat de un cunoscut
  Vineri, 26 Iulie 2013 10:36
  89.120.237.***
  Daca ar fi dat "tzepe dupa tzepe" , ar fi avut bani si nu mai ajungea in situatia asta . Mai degraba o consider o victima a sistemului actual , al mediului de afaceri din zona . In conditiile in care taxele catre stat sunt imense , facturile de pentru lucrarile executate se incaseaza dupa luni de zile , uneori si ani , esti nevoit sa apelezi la imprumuturi , crezand ca vei reusi sa-ti achiti furnizori , salariati etc . Din pacate nu toata lumea rezista acestui calvar .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Briosa
  Duminică, 30 Iunie 2013 14:36
  Propozitiile subordonate nu `` determina`` cuvinte, mai!
  0
  0
  Raportează
 • postat de D.M.L. - Cunostiinta
  Joi, 27 Iunie 2013 19:56
  Pacat.Nu trebuia sa recurga la acest gest indiferent de dificultatile cu care se confrunta. Imi pare rau. Dumnezeu sa o ierte
  0
  0
  Raportează
 • postat de bgr
  Joi, 27 Iunie 2013 15:12
  Virgula este incorect plasata,propozitia "care a fost scoasă din apele Dunării de echipa de pe şalupa de intervenţie" fiind o atributiva neizolată nu se desparte niciodată de cuvântul pe care-l determină.https://cutiacupraline.wordpress.com/2013/05/08/campania-scrie-corect-in-limba-romana-partea-a-doua/
  0
  0
  Raportează
 • postat de polyconstruct@gmail.com,Str.Saturn 4, bl.C2, ap.44, Galaţi, 800344, judetul Galaţi
  Joi, 27 Iunie 2013 15:08
  ... o doamna puternica dar numai pana la un punct ... dumneaei cel putin a incercat si chiar a dovedit ca si-a dorit, in coparatia cu pleava, sa razbata ... "A fi o singură zi lipsit de griji înseamnă a fi pentru o zi nemuritor"

  proverb chinezesc
  0
  0
  Raportează
 • postat de unul
  Joi, 27 Iunie 2013 14:36
  Cheile de la masina nu erau in casca fiindca a(premeditat) avut grija sa lase cheile la receptie in cladirea conducerii, iar in masina ar fi lasat un bilet.
  0
  0
  Raportează
 • postat de altul
  Joi, 27 Iunie 2013 14:18
  in casca era si telefonul mobil si cheile de la masina...nu a cazut de pe chei....a sarit de pe un vapor aflat in constructie la mal......
  0
  0
  Raportează
 • postat de Briosa
  Joi, 27 Iunie 2013 13:07
  Da, intr-adevar, se pune virgula intre propozitia principala si cea atributiva. ``Pe mal au fost găsite casca de protecţie şi salopeta femeii(principala), care a fost scoasă din apele Dunării de echipa de pe şalupa de intervenţie(atributiva)``. Galateanu, daca era vorba despre casca si salopeta, acordul se facea la plural. Ceva de genul:``Pe mal au fost găsite casca de protecţie şi salopeta femeii, care au fost scoase din apele Dunării de echipa de pe şalupa de intervenţie``. Spor la citit!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Di
  Joi, 27 Iunie 2013 11:39
  Aramis, subordonatele se introduc prin cuvinte de legatura nu prin virgule! Intr-adevar, virgula aceea nu are ce cauta acolo.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aramis
  Joi, 27 Iunie 2013 10:44
  gălăţeanu, dacă nu te pricepi la limba română, nu te băga în discuţie: după virgulă urmează o propoziţie subordonată.
  Ce-mi plac mie analfabeţii cu pretenţii...
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Joi, 27 Iunie 2013 06:59
  ”casca de protecţie şi salopeta femeii, care a fost scoasă din apele Dunării” Ce caută virgula după ”femeii”? Se înțelege că a fost scoasă casca și salopeta, din apele Dunării.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cunoscut
  Joi, 27 Iunie 2013 01:18
  Pacat ca a murit trebuia sa mai traiasca sa isi plateasca datoriile ca a stiut "saraca" sa traga tzepe peste tzepe , de ani de zile nu se mai satura "saraca" femeie, a ales calea usoara sa fuga si sa lase datorii
  0
  0
  Raportează
 • postat de daniela
  Joi, 27 Iunie 2013 00:24
  pacat! Dumnezeu sa o ierte! nu asta era ultima solutie
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.