Tragedie în Şantierul Naval: O femeie a murit după ce a căzut în Dunăre

Tragedie în Şantierul Naval: O femeie a murit după ce a căzut în Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ITM-ul şi Poliţia anchetează împrejurările incidentului, varianta sinuciderii nefiind exclusă


Echipa de pe şalupa de intervenţie a Şantierului Naval Damen Galaţi a observat, miercuri dimineaţă, în apele Dunării trupul unei persoane. Echipajul a intervenit prompt şi a scos din apă trupul unei femei şi i-au acordat primul ajutor. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD, alertat prin Numărul Unic de Urgenţă 112, care a transportat victima la spital. În ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, femeia a decedat.

Cazul a fost preluat de poliţiştii gălăţeni şi de o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă, care încearcă să afle dacă femeia a sărit voluntar în apă sau a alunecat de pe chei.

Din primele cercetări a reieşit faptul că femeia era administrator al Societăţii Fidalus Construct, care avea lucrări subcontractate pe platforma Şantierului Naval. „S-a demarat o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. Pe mal au fost găsite casca de protecţie şi salopeta femeii care a fost scoasă din apele Dunării de echipa de pe şalupa de intervenţie”, ne-a declarat Viorel Dumitru, inspector şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.

Interesant este că numele firmei al cărei administrator şi-a pierdut viaţa atât de tragic apare într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Galaţi. Conform rechizitoriului întocmit în acest dosar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi, firma Fidalus Construct a preluat în mod ilegal un contract de la o altă societate din Brăila, care ar fi trebuit să execute lucrări de reabilitare pentru vila „Stejarul” din complexul Gârboavele, aparţinând Direcţiei Judeţene de Tineret.  Procurorii susţin că subcontractarea lucrării, în valoare de peste 100.000 de euro, s-a făcut după ce administratorul firmei din Brăila a primit mită 20.000 de lei.  Procurorii spun că atribuirea contractului către societatea brăileană s-a făcut cu scopul ca lucrarea să ajungă la firma Fidalus Construct. Dosarul a avut termen pe 3 iunie, când au fost audiaţi martorii. Judecătorii au acordat un nou termen în această cauză pe data de 11 iulie.

 

Citit 5156 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2013 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.