VIDEO / Incredibil, dar adevărat! O nonagenară a fost atacată de o septuagenară la câţiva metri de Palatul Justiţiei
Foto: Foto: Mariana Constandache

VIDEO / Incredibil, dar adevărat! O nonagenară a fost atacată de o septuagenară la câţiva metri de Palatul Justiţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O gălăţeancă de 95 de ani a trăit coşmarul vieţii ei, după ce, susţine ea, a fost bătută crunt şi jefuită de o vecină cu 20 de ani mai "tânără"


Şocantele scene s-au petrecut în urmă cu câteva zile, în blocul A8 din Ţiglina 1, alături de Palatul Justiţiei. Victimă, Maria Borcea, o locatară în vârstă de 95 de ani, iar cea indicată ca agresoare, o vecină de palier, în vârstă de 75 de ani. Totul s-a petrecut într-o după-amiază, după ce nonagenara a rămas singură în garsoniera în care locuieşte. Femeia este îngrijită de asistenţi sociali şi susţine că mai primea, în ultima vreme, vizitele vecinei, care venea să-i mai ceară ceva bănuţi cu împrumut, până la pensie.

"În iunie i-am dat 20 de lei. După ce a luat pensia, mi-a adus datoria. Mi-a câştigat încrederea. Apoi mi-a mai cerut 20 de lei, urmând să mi-i dea la pensia din iulie, dar pe 2 iulie a venit să îmi mai ceară nişte bani. I-am mai dat 10 lei", povesteşte Maria Borcea. Nu avea să bănuiască că, după numai câteva ore după ce a împrumutat-o pe vecină cu bani, avea să mănânce o bătaie care era cât pe ce să o bage în mormânt.

"După-masă, era trecut de ora 16.00, aud mişcare pe hol. Pe hol e întuneric şi eu nici nu prea mai văd bine. Am întrebat cine este. N-a zis nimic. Când am ajuns la uşă, am văzut pe cineva voinic cu o folie de scoch pe care o răsucea în mână. Avea faţa acoperită cu un batic negru. Am vrut să strig după ajutor, dar m-a împins în uşă şi mi-a pus mâna la gură. M-a împins în casă şi nu am mai putut să mă lupt cu mâinile. Am apucat să o prind de batic să i-l trag de pe faţă, dar nu am apucat să o vad bine, că mi-a băgat degetele în ochi. Am zărit doar că avea ceva alb pe dedesubt. M-a băgat în cameră şi a început să mă buşească", susţine nonagenara. Femeia afirmă că şi-a dat seama că are de-a face cu o femeie, care după ce a bătut-o bine i-a scotocit într-un portofel lăsat la îndemână şi i-a luat 40 de lei. Rămasă singură în casă, a strigat după ajutor, ţipetele fiind auzite de vecini.

Suspecta, la "Big Brother"

Ghinionul atacatoarei a fost că o parte din palierul unde s-a petrecut incidentul este supravegheată video de camerele instalate de o locatară. Femeia, care are un handicap, locuieşte singură şi se teme de răufăcători, aşa că şi-a luat măsuri de securitate sporite. "Pe bătrână au găsit-o vecinii urlând în casă, strigând după ajutor. Casa era răscolită ca la război. Bătrâna mi-a spus că cea care a atacat-o avea papuci albi şi pantaloni şi că are impresia că a fost Lica. Este vecina din faţă, care are probleme foarte mari cu partea financiară. Are toate băncile pe cap, la întreţinere este dată în judecată, în septembrie are procesul cu asociaţia, dar nu e un motiv să te duci peste un om să îl ataci", ne-a spus doamna Viorica.

Pe imaginile preluate de camere, femeia a văzut cum în intervalul în care a fost atacată nonagenara, vecina suspectă ieşea din casă echipată cu un batic negru şi o vestă în carouri, pentru ca 12 minute mai târziu aceasta să iasă din bloc şi să revină, de data aceasta cu un batic alb şi fără jachetă. Imaginile au ajuns la Poliţie, împreună cu declaraţia victimei.

"În cauză se fac cercetări pentru stabilirea încadrării juridice a faptelor", ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

În funcţie de ceea ce vor stabili anchetatorii, agresoarea ar putea fi trasă la răspundere pentru lovire, tâlhărie sau violare de domiciliu.

 

Citit 1579 ori Ultima modificare Joi, 11 Iulie 2013 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.