"Novicii" i-au bătut pe donatorii de sânge la campania de recoltare gratuită

"Novicii" i-au bătut pe donatorii de sânge la campania de recoltare gratuită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul "Dă o şansă vieţii", prin care s-a urmărit atragerea gălăţenilor dornici să doneze  sânge fără a fi recompensaţi, a avut un efect neaşteptat în rândul persoanelor care nu au mai făcut niciodată acest gest. 36 de persoane s-au prezentat joi dimineaţă la autobuzul special amplasat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor pentru recoltare, dintre acestea 31 fiind acceptate în urma testărilor preliminare.

"Eu nu am mai donat niciodată, dar acum, pentru că s-a făcut promovare pentru această campanie, şi impresionată de ce s-a întâmplat în Muntenegru, am decis să vin şi să donez. E bine să îi ajutăm pe cei în suferinţă", ne-a spus Carmen Malaxa, de 45 de ani, una dintre primele gălăţence care s-a prezentat la caravană pentru a dona sânge.

Alături de civili, au donat sânge şi câţiva jandarmi gălăţeni, parteneri de nădejde ai Centrului de Transfuzii Sanguine Galaţi.

"Unul din obiectivele propuse de organizatori a fost conştientizarea cetăţenilor că pentru a dona nu trebuie să fii remunerat, ci prin donare să reuşeşti să salvezi o viaţă, să îi redai şansa unei persoane de a se bucura de viaţă", a precizat cpt. Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Citit 2126 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iulie 2013 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.