Familia unuia dintre gălățenii morți în Ungaria, urmărită de blestem

Familia unuia dintre gălățenii morți în Ungaria, urmărită de blestem
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Constantin (42 ani), unul dintre cei nouă copii ai familiei Stan din Pechea, se întorcea în Italia după două săptămâni în care lucrase asiduu la casa în care voia să se retragă la bătrânețe 


 

Trei gălățeni au pierit în tragicul accident rutier petrecut în Ungaria, vineri dimineață. Doi bărbați, unul din Pechea și altul din Galați, precum și o tânără din Smulți care a plecat dintre noi la numai 29 de ani au lăsat în urmă familii împietrite de durere, care au crezut că despărțirea de cei care s-au urcat în microbuzul de Milano joi după amiază avea să fie una ca oricare alta. Vestea teribilă i-a îngenunchiat și i-a făcut, pe unii, să se gândească dacă nu cumva viețile celor dragi lor sunt un tribut prea mare pe care trebuie să îl plătească pentru trecerea prin această lume.

Este cazul familiei Stan, din Pechea, al cărei fiu, Constantin, în vârstă de 42 de ani, s-a numărat printre cei trei ghinioniști. Părinții bărbatului care de ani de zile muncea în Peninsulă pentru a-și reconstrui viața sunt oameni trecuți de 80 de ani și la câteva ore de la aflarea veștii nu își mai puteau reveni, în ciuda calmantelor pe care le-au luat pentru a suporta mai ușor durerea.

”El acum a stat aici două săptămâni, atât a stat, și a muncit cât a putut ca să termine mai repede casa asta. El are o fată în Italia, o prietenă, dar aici voia să se retragă. Am avut mari probleme cu el acum 15 ani dar de vreo10 ani nu mai bea şi nu mai fumează şi a strâns ban cu ban să facă casă. Acum când mi-am luat la revedere parcă a fost altfel. Parcă şi-a luat la revedere mai altfel şi mi-a spus să am grijă de mama lui că e bolnavă”, spunea Tănase Stan, tatăl bărbatului mort în accidentul de vineri.

Constantin nu este primul copil pe care cei doi bătrâni îl conduc la groapă. În urmă cu șapte ani, un alt fiu care plecase în Spania ca să își facă un rost, a murit tot în circumstanțe violente. Acum, îl așteapta acasă pe Constantin, dar nu ca să termine casa pentru care muncea de 10 ani în Italia, ci ca să îi facă loc veșnic alături de fratele său, în cimitirul din comună. 

 

 

 

Citit 6815 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 August 2013 12:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.