După ce a văzut moartea cu ochii, prima victimă a accidentului din Ungaria a ajuns acasă

După ce a văzut moartea cu ochii, prima victimă a accidentului din Ungaria a ajuns acasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre şoferii microbuzului implicat în tragicul accident de săptămâna trecută din Ungaria a ajuns acasă. Marius Pintilie era în pauză în momentul accidentului, dar a trăit aceleaşi clipe de groază ca toţi ceilalţi pasageri. Îşi aduce aminte fiecare secundă de dinainte şi de după accident.

„Se făcuse coloană de maşini. Colegul meu a încetinit, a pus avariile şi a oprit la vreo cinci metri de maşina din faţă. Apoi a venit  camionul de Bulgaria, ne-a lovit şi ne-a aruncat pe sus în afara părţii carosabile. După ce ne-am dezmeticit, am încercat să acordăm primul ajutor celor din maşină. Celor care nu erau foarte grav, pentru că ne-a fost frică să nu le facem mai rău. La scurt timp au venit ambulanţele şi au luat o parte dintre răniţi, apoi au venit şi alte salvări şi i-au luat pe toţi”, ne-a povestit Marius Pintilie.

Bărbatul lucrează de cinci ani ca şofer, iar cursa spre Milano o făcea pentru prima dată. A văzut moartea cu ochii, dar a scăpat cu doar câteva răni la cap. Acum se poate considera norocos, mai ales că este primul care a fost externat din spital şi a ajuns acasă, alături de cei dragi. Marius Pintilie a ajuns ieri după-amiază la Galaţi, cu o maşină pusă la dispoziţie de administratorul SC Tegaltrans SRL, firmă căreia îi aparţinea microbuzul implicat în accident.

Un singur rănit mai este în comă

Sorin Amarinei, administratorul Tegaltrans, se interesează permanent de starea victimelor şi i-a asigurat pe  toţi că va avea grijă ca toată lumea să ajungă acasă. „Ne-am aşteptat să aducem mai multe persoane acasă. O să avem în fiecare zi maşină pentru victimele internate în spitalele din România. Ţinem legătura şi cu autorităţile din Ungaria, pentru a afla starea victimelor internate acolo. Din informaţiile pe care le am mai este o singură persoană în comă, restul fiind într-o stare bună. Tot ceea ce facem este din solidaritate cu victimele din tragicul accident. Statul român se ocupă de cheltuielile de repatriere, dar suntem dispuşi să acordăm oricând ajutor. Avem maşini atât în Bucureşti, cât şi în străinătate, prin partenerii noştri, atât pentru transportul victimelor, cât şi al trupurilor neînsufleţite. Sperăm ca totul să fie bine până la urmă”, ne-a declarat Sorin Amarinei.

Proces pentru despăgubirea victimelor

Administratorul firmei de transport este decis să deschidă şi un proces pentru ca victimele să primească despăgubiri de la şoferul bulgar. „Avem deja un avocat şi vom mai angaja şi un specialist din Budapesta, pentru a se ocupa de procesele pe care le vom deschide acolo.

Noi aveam asigurare pentru maşină şi pentru pasageri, dar acestea erau mici. Au fost multe maşini implicate şi pagubele sunt însemnate. Despăgubirile vor veni pe asigurarea şoferului bulgar, iar procedura va fi, cu siguranţă, greoaie, mai ales că au fost 33 de victime şi foarte multe maşini implicate, din diferite ţări", a mai adăugat Amarinei.

Procesul va fi de lungă durată, iar despăgubirile vor veni cel mai probabil după ani de judecată. Cu toate acestea, atât victimele, cât şi Sorin Amarinei sunt dispuşi să lupte pentru ca şoferul vinovat să plătească pentru tragedia de pe autostrada din Ungaria.

Citit 3396 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2013 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.