Un moment de neatenţie l-a lăsat infirm! Un angajat al GFR, victimă a unui accident teribil în Combinat

Un moment de neatenţie l-a lăsat infirm! Un angajat al GFR, victimă a unui accident teribil în Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bărbatul, care este şef de manevră la Grupul Feroviar Român, a rămas fără ambele picioare


 

Un teribil accident căruia i-a căzut victimă un bărbat în vârstă de 44 de ani a avut loc în timpul unei operaţiuni de cuplare a vagoanelor. Garnitura, care aparţine GFR, societate contractoare a ArcelorMittal, urma să fie alcătuită sub supravegherea şefului de manevră care supraveghea compunerea unui tren. Într-un moment de neatenţie, şeful de manevră aflat pe calea ferată a fost surprins de un vagon.

"Angajatul a fost surprins şi accidentat, în sensul că a încercat să treacă peste o cale ferată şi a fost acroşat de trenul care venea din spate. Din primele cercetări, se pare că în momentul producerii accidentului victima vorbea la telefon” a precizat Viorel Dumitru, inspector şef adjunct al ITM Galaţi.

Roţile vagonului i-au prins picioarele bărbatului, unul dintre membre fiind retezat pe loc. În stare gravă, muncitorul a fost preluat de medicii din Combinat. "Serviciul nostru de ambulanţă a fost solicitat să intervină în cazul muncitorului rănit în urma acestui accident. Echipajul medical i-a acordat primul ajutor la faţa locului şi pe traseul până la Spitalul de Urgenţă", a precizat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

Muncitorul a fost preluat de medici şi dus imediat în sala de operaţie, unde ortopezii au făcut tot posibilul să îi salveze piciorul rămas. "Pacientul s-a prezentat cu un traumatism grav la ambele picioare, unul fiind amputat, iar celălalt strivit, cu o deplasare musculară majoră. S-a încercat salvarea, dar medicul ortoped a decis în cele din urmă amputarea, întrucât membrul nu a mai putut fi salvat. Recuperarea va dura câteva săptămâni, urmând ca pacientul să fie îndrumat către protezare", ne-a declarat dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Dacă concluziile finale ale anchetei vor stabili că vina exclusivă pentru producerea accidentului îi aparţine muncitorului rănit, acesta nu va putea să beneficieze de proteze prin intermediul asigurărilor de stat. În cazul în care nu va primi ajutor din partea firmei angajatoare, cel mai probabil va trebui să suporte singur costurile.

Citit 4001 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.