„Caligraful lui Voltaire” de Pablo De Santis, cu „Viaţa liberă”

„Caligraful lui Voltaire” de Pablo De Santis, cu „Viaţa liberă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poate cel mai interesant şi de succes reprezentant al tinerii generaţii de scriitori argentinieni, laureat a importante premii, tradus în numeroase limbi, Pablo de Santis este romancier, ziarist, eseist, critic, autor de literatură pentru tineret, editor, scenarist şi realizator de televiziune. Romanul său, „Caligraful lui Voltaire”, împleteşte într-o manieră captivantă evocarea istorică, romanul de mister şi cel de dragoste.

La momentul apariţiei cărţii la Editura Humanitas, în revista „România literară” se scria: „Protagonistul este caligraful Dalessius care, abia scăpat de atrocităţile Revoluţiei Franceze, a lucrat un timp pentru Voltaire, la castelul de la Ferney. Împins de vitregiile sorţii dar şi de un neostoit spirit de aventură, ajunge apoi într-un îndepărtat port din Lumea Nouă, aducându-şi ciudata şi preţioasa avere: inima lui Voltaire păstrată într-un borcan”.

„Povestindu-şi aventurile din tinereţe, îşi aminteşte de pasionantele strădanii de a renova arta caligrafiei cu ajutorul unor cuvinte tainice care se fac nevăzute odată transpuse pe hârtie, al unor slove ce strălucesc în întuneric, al unor cerneluri otrăvitoare, într-un vălmăşag de trăiri şi sentimente pline de dramatism şi culoare”.

„Deopotrivă roman istoric, thriller şi poveste de dragoste, "Caligraful lui Voltaire" deschide apetitul pentru un secol în care mintea umană se revoltă, pendulâand între inventarea maşinăriilor perfecte care să reprezinte o replică la Creaţie şi misticismul cel mai înverşunat.”

Conceput sub forma unei povestiri labirintice, cu un fir narativ ce se strecoară abil printr-un fascinant Secol al Luminilor, romanul lui Pablo de Santis se adresează cititorului dornic să-l însoţească pe protagonist în încercarea sa de a dezlega o serie de enigme.

Nu rataţi săptămâna viitoare, luni, pachetul carte plus ziar, oferit de „Viaţa liberă” şi Editura Humanitas, la numai 8 lei.

Citit 2584 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.