Jandarmii - 159 de ani şi tot tineri

Jandarmii - 159 de ani şi tot tineri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La data de 3 aprilie 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica, printr-un Ofis Domnesc, a semnat actul de înfiinţare ”Legiuirea pentru reformarea Corpului Slujitorilor în Corp de Jandarmi”, act care dă statut juridic acestei arme.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, instituţie aflată în plin proces de modernizare, se prezintă astăzi, în 2009, ca o forţă puternică şi credibilă, având o contribuţie importantă la apărarea ordinii şi siguranţei publice.

Parcurgând un drum de glorie şi profesionalism, cu loialitate, cinste şi respect pentru patria şi neamul cărora le-au jurat credinţă, jandarmii s-au dovedit, în cei 159 ani de existenţă şi continuitate, cetăţeni responsabili, patrioţi, oşteni devotaţi legii.

Se cuvin rememorate faptele înaintaşilor care au slujit sub faldurile bleu-jandarm, cinstită cum se cuvine pilda veteranilor de război jandarmi, care au luptat pentru apărarea ţării.

Jandarmeria Galaţi doreşte să îi asigure pe gălăţeni că jandarmii vor fi pretutindeni în oraşul de lângă Dunăre şi că vor acţiona numai în slujba lor. Să ne trăiască!

Citit 726 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.