Atenţie şoferi! Restricţii de trafic până în decembrie!

Atenţie şoferi! Restricţii de trafic până în decembrie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Strada Basarabiei intră în reabilitare


Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi anunţă că, începând de luni, strada Basarabiei, între intersecţiile cu strada Traian şi bulevardul George Coşbuc, va fi închisă circulaţiei. De asemenea, vor fi restricţii de circulaţie pe străzile: Eternităţii, Anul Revoluţiei 1848 [între intersecţia cu strada Basarabiei şi strada Libertăţii, respectiv între intersecţia cu strada Basarabiei şi intersecţia cu strada Movilei], Libertăţii [între intersecţia cu strada Anul Revoluţiei 1848 şi strada Basarabiei, respectiv între intersecţia cu strada Basarabiei şi intersecţia cu strada Movilei], Poşta Veche [între intersecţia cu strada Basarabiei şi strada Piaţa Victoriei, respectiv între intersecţia cu strada Basarabiei şi strada Anul Revoluţiei 1848], Războieni [între intersecţia cu strada Basarabiei şi strada Piaţa Victoriei, respectiv între intersecţia cu strada Basarabiei şi strada Mineralelor] şi Nicolae Alexandrescu [între intersecţia cu strada Serei şi intersecţia cu strada Basarabiei, respectiv între intersecţia cu strada Basarabiei şi intersecţia cu strada Mineralelor]. Pe aceste străzi accesul va fi permis doar riveranilor.

Rute alternative

Ca rute alternative între strada Domnească şi bulevardul George Coşbuc Primăria recomandă străzile Episcop Melchisedec Ştefănescu – Războieni – Anul Revoluţiei 1848 – Libertăţii – Căpitan Vasile Panu sau Vasile Alecsandri/ Dimitrie Bolintineanu – Rizer – Anul Revoluţiei 1848 – Libertăţii – Căpitan Vasile Panu sau strada Radu Negru sau străzile Eroilor – Movilei sau străzile Eroilor – Traian – Democraţiei – Sfântul Spiridon – Mihai Eminescu.

Străzile Morilor şi Tecuci îşi vor păstra sensurile unice de coborâre, respectiv urcare, între bulevardul George Coşbuc şi strada Traian.

Liber pentru şantier

Toate aceste măsuri sunt impuse de faptul că în cursul zilei de luni va începe organizarea de şantier pentru lucrările de reabilitare a străzii Basarabiei, între Traian şi bulevardul George Coşbuc. Într-o a doua şi a treia etapă, lucrările de reabilitare a străzii Basarabiei vor cuprinde şi intersecţiile cu strada Traian, respectiv bulevardul George Coşbuc. Potrivit Primăriei, pe Basarabiei vor fi refăcute calea de rulare a tramvaiului, parapeţii şi carosabilul, lucrarea urmând să fie încheiată la începutul lunii decembrie.

Atenţie, călători!

Pe timpul lucrărilor de reabilitare a străzii Basarabiei, traseul 7 de tramvai [Micro 19 – Piaţă], va fi acoperit de autobuze. La fel se va întâmpla şi cu traseul 8 de tramvai [Piaţă – Port Bazinul Nou]. Traseele de microbuz nu vor fi afectate.

Primăria prezentă scuze celor afectaţi de restricţiile de trafic impuse pe timpul reabilitării străzii Basarabiei.

Citit 3675 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Septembrie 2013 23:43

10 comentarii

 • postat de Ion
  Duminică, 29 Septembrie 2013 22:49
  79.116.100.***
  Receptia lucrarilor e una, problema reala este alta: craterele si tasarea si gropile sunt produse de circulatia tramvaiului, si a faptului ca linia de tramvai a fost refacuta la o calitate slaba pe vremea lui durbaca. E pe traverse de lemn, vechi de 50 de ani, desi a fost chipurile "modernizata" pe vremea lui durbaca.
  Ce pot sa faca ei in 2 luni e doar o spoiala, umplu "santurile" de langa sine cu asfalt, si gata. Iar in 6 luni de circulatie a tramvaielor, din cauza vibratiilor si a terasamentului prost, asfaltul ala se macina din nou!
  Acolo trebuie solutie serioasa, scoase liniile, refacut terasament de beton armat, si apoi asfaltat. Altfel sunt bani aruncati aiurea, in 2-3 ani apar din nou ditamai santuirle pe langa linii si craterele!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Dan D.
  Duminică, 29 Septembrie 2013 22:11
  89.137.225.***
  Jegurile care trebuiau sa faca urmarirea si receptia lucrarilor de pe Basarabiei (fostii sefi ai Directiei Tehnice din primarie), sunt bine merci. Unul, fost director adjunct a fost proptit de Nica si Popa, mare director la gospodarirea apelor (ce daca este doar "suptinginer"), are carnet de partid si linge clantele pe la PSD, si pe fii-su l-a pus Popa intr-un CA, chiar daca de ochii lumii e inscris pe la PP DD. Celalat, ex director al dir tehnice, este la fel, bine, tot gratie partidului. Si toate golaniile astea s-au petrecut sub nasul exprimarului marioneta, Mormaila.
  Pentru toate craterele de pe Basarabiei, receptia lucrarilor, pentru atatia bani aruncati pe apa sambetei, jegurile care poarta aceasta vina, nu ar trebui oare sa raspunda penal?
  Iata unde duce politizarea in toate institutiile, cu fel de fel de scursuri si gunoaie, fara nicio expertiza profesionala.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Costel
  Duminică, 29 Septembrie 2013 21:00
  89.44.15.***
  Bai dobitocilor de la primarie....tuva natia mamii voastre...cum sa incepeti ma retardatilor acum lucrarile cand se apropie iarna iar astia la meteo anunta coduri peste coduri de vreme rea si ploaie.....aaa o faceti in graba ca sa vada lumea ca s-a facut si peste 1 luna se strica...Lasati-o dracu asa pana la primavara si atunci faceti lucru omeneste nu cum e portiunea intre Cosbuc si Siderurgistilor care in 3 ani a ajuns cum se vede acum(plina de gropi intre linii si chiar pe sosea)....Spunea cineva mai jos ca nu ati specificat decembrie a carui an..eu zic 2015:)))...RUSINE BAI JIGODIILOR care faceti lucru de mantuiala...poy nenorocitul ala care a facut receptia strazii refacute basarabiei...l-as cocota intr-un tractor fara arcuri si l-as trece de 1000 de ori prin gropi sa dea cu capul de caroserie si sa vada nemernicia lui ce treaba de rahat au facut aceleasi firme de supt bani de la buget(Tancrad,Vega si m o rtii mamii lor).RUSINEEE
  1
  3
  Raportează
 • postat de un sofer!
  Duminică, 29 Septembrie 2013 20:41
  95.76.32.***
  ne-a luat dracu de maine! iar ne vom injura in trafic pe toate celelalte "rute alternative"!
  1
  2
  Raportează
 • postat de marius
  Duminică, 29 Septembrie 2013 18:33
  109.166.129.***
  Si cine plateste lucrarile?Nesimtitii care au receptionat lucrarea de ce nu sunt pusi sa plateasca?Ei si cei care au receptionat lucrarea de pa Basarabiei intre Gosbuc si Siderurgistilor?O sa platim tot noi,iar cei care se umplu de bani de pe urma acestor lucrari prost efectuate,vor rade in continuare de noi.Rusine sa ne fie pentru ca permitem aceste lucruri.
  1
  5
  Raportează
 • postat de un contribuabil de pe str. Traian
  Duminică, 29 Septembrie 2013 16:49
  5.13.176.***
  lucrare majora ptr. oras era reabilitarea str. Traian
  0
  2
  Raportează
 • postat de x
  Duminică, 29 Septembrie 2013 16:23
  89.136.185.***
  De miine/luni ... pina in decembrie ...
  Nu e clar AL CĂRUI an e decembrie ăsta ...
  2014? 2015? ...
  1
  5
  Raportează
 • postat de Patrik Fecheta
  Duminică, 29 Septembrie 2013 16:07
  90.84.144.***
  Daca ar fi pastrat si reparat liniile de tramvai de pe Cosbuc, Bucovinei si Traian, acum nu era nevoie de utilizarea autobuzelor pentru traseul 7.
  2
  2
  Raportează
 • postat de corbu suparat
  Duminică, 29 Septembrie 2013 13:42
  193.226.56.***
  Intr-un an trei lucrari majore in Galati? Adica finalizarea lucrarilor in Micro 19, asfaltarea a jumatate din Brailei si acum si Basarabiei. Sper sa fie de bine. Apropo, multumita lucrarilor girate de Primaria din vremea lui D.N. m-am ales cu un cauciuc rupt pe Basarabiei in fata la Facultatea de Mecanica. Acolo cand se repara reparatiie?
  6
  1
  Raportează
 • postat de un cetateance are nevoie de acest traseu pt a merge la serviciu
  Duminică, 29 Septembrie 2013 12:05
  5.13.136.***
  da e bine ca o reparati dar ce facem noi muncitorii cu traseul 44? poate ca cu aceasta ocazie veti repara si strada traian cu linia de tramvai de la piata spre baia comunala si partea carosabila paote se repara
  o mica problema ar fi acel traseu de autobuz 35 poate schimbati inapoi orarul de functionare adica sa fie de la fix(05.00 dimineata )deoarece mergem la serviciu era foarte bun asa cum era sa mearga din 30 in 30 de minute poate faceti ceva .
  1
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.