Controalele mici şi dese nu sunt cheia marilor succese! Puşcăriaşii fac în continuare averi prin telefon

Controalele mici şi dese nu sunt cheia marilor succese! Puşcăriaşii fac în continuare averi prin telefon
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 44.000 de lei este suma pe care au reuşit să o adune doi deţinuţi, prin păcălirea unor bătrâni cu ajutorul telefoanelor mobile introduse ilegal după gratii


Controalele periodice pe care autorităţile le fac în Penitenciarul Galaţi cu scopul declarat de a descoperi telefoanele mobile în celule par să nu ajute cu nimic la diminuarea fenomenului. Aparatele şi SIM-urile sunt în continuare prezente în camerele deţinuţilor, care nu le folosesc doar pentru a-şi suna familiile, ci şi pentru a continua lungul şir de infracţiuni prin cunoscutele metode "Accidentul" sau "Premiul".

Dovadă stă cel mai recent dosar penal care îi are ca protagonişti pe doi deţinuţi, unul de 27 şi altul de 28 de ani, care timp de o lună au avut o activitate intensă. Folosindu-se de mai multe telefoane mobile şi cartele SIM, indivizii au sunat nu mai puţin de opt persoane trecute de 70 de ani din Galaţi, cărora le-au cerut sume de bani sub pretextul că fiicele sau fiii lor suferiseră diferite accidente. Cu ajutorul altor două persoane, aflate în libertate, banii erau ridicaţi de la bătrâni şi transmişi ulterior deţinuţilor.

"Poliţiştii au stabilit că bărbaţii din penitenciar au beneficiat de complicitatea altor două persoane, un bărbat de 39 ani şi o femeie de 35 ani, în sensul că bărbatul se deplasa la locuinţele părţilor vătămate şi colecta sumele de bani, pe care ulterior femeia le trimitea persoanelor încarcerate sau altor persoane indicate de acestea", explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii gălăţeni şi cei de la Focşani au făcut două percheziţii domiciliare la suspecţi, pentru probarea faptelor acestora. În baza dovezilor, anchetatorii i-au reţinut pe cei doi complici ai deţinuţilor, pe bază de ordonanţă, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Femeia a fost preluată de poliţiştii vrânceni, fiind suspectată de comiterea altor fapte similare.

Citit 1628 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2013 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.